Det du (kanskje) ikke vet

Det kan være lett å tro at en snill og veloppdragen Labbis som Snøfte ikke har noen nykker, nyanser eller personlighet. Men det stemmer jo ikke! Selv om enkelte har beskrevet han som «godheten selv», så er det noen ting mange ikke vet. Her er en liten liste:

1. Snøfte kan liste seg umerket ut utgangsdøren eller opp på kjøkkenbenken etter mat. Det ser litt ut som Pluto på tegnefilm. Det som ikke høres, merkes ikke, og derfor gjelder det ikke – i Snøftes hode. Denne leveregelen er spesielt nyttig når det ligger mat på bordet.

2. Klær er noe herk, en uting som mennesket har funnet opp. Snøfte er en pragmatiker og mener klær gjør seg best på gulvet. Dette gjelder dekken, gensere, refleksvest, sokker, sko og seler. Det eneste som er greit på kroppen, ifølge Snøfte, er halsbånd. That’s it! Får han på seg klær går han rundt nesten som en fyllik; vaglende, stivbeint og klossete. Det går over etter en stund, men man skjønner at dette ikke er populært.

3. Den pragmatiske holdningen gjelder også sengen. I sengen hans ligger det gjerne et teppe eller håndkle. I løpet av dagen eller natten rer Snøfte opp. Han vil ned til kjernen, til basen – skrelle vekk det unødige. Teppet som skal beskytte sengen mot skitt ligger like ofte utenfor sengen som oppi.

4. Ball er tull. Pinner er tingen.

5. Meningen med de daglige lufteturene, i følge Snøfte, er å finne mat. Det er en evig jakt, og Snøfte er dyktig. Etter at jeg traff Snøfte har jeg fått innblikk i hvor utrolig mye mat som befinner seg inni busker og kratt på de merkeligste steder. Jeg er ikke lenger noe som helst forundret over at Oslo har en stor populasjon med rotter. Snøfte har ingen problemer med å finne kebab-rester, halvspiste matpakker, potetgull, epleskrotter eller annet halvspiselig på turene våre. Han gjør fra seg litt også, men det primære ved turene for Snøfte er å finne mat.

6. Favoritt (jule)kake: Kromkake, nam! Jeg mistet en gang en kromkake på gulvet. Den knuste i tusen knas, og i min latskap lot jeg Snøfte få spore opp bitene fremfor å dra frem støvsugeren. Etter dette har han blitt utrolig på vakt dersom jeg spiser en kromkake.

7. Ekleste uvane: Spise brukte tyggiser andre har kastet fra seg på busstoppet – urk! Jeg har en mistanke om at det i magen til Snøfte finnes en diger klump med gamle tyggiser som verken blir fordøyd eller kommer ut med avføringen.

8. Snøfte er utrolig flink til å holde seg unna mine ting. Han vet hva som er sitt, og hva som er mitt. Sko er det eneste unntaket. Blir han glad, og ikke finner noen av sine egne ting i nærheten tar han en sko i munnen.

9. Han har ennå ikke forsøkt å rote i søppelet på kjøkkenet, noe jeg syns er flott. Men, han har en underlig dragning mot søppelet under pulten min. Der kastes bare papir, konvolutter og annet småtteri – samt rester fra talglys av og til. Jeg har skjønt at talgen er forlokkende, og flere ganger har jeg oppdaget han har stukket nesen nedig kurven og gomlet på stumper av talglys. Nå prøver jeg å kaste slikt andre steder, men av og til glemmer jeg meg.

10. Snøfte har en underlig fascinasjon for potteplanter, og blomster i bedd. Kanskje de lukter godt? Jeg har merket meg at dersom vi går forbi blomster (enten langs en husvegg eller i potter utenfor en blomsterbutikk) prøver han å tisse på dem i 80-90% av tilfellene. Naturlig nok har jeg lært meg å være på vakt når vi er nær blomster.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s