Helgebesøk

Aquila ELSKER å løpe etter ball/kong. Tennisbanen er perfekt for slik aktivitet! Til og med Snøfte blir litt inspirert.

I helgen har Snøfte og jeg hatt besøk av Aquila. Hun og eieren Charlotte bodde midlertidig hos oss i september. Charlotte jobber på Veterinærhøgskolen, og Aquila er en skjønn schæfer på 5 år. Charlotte kunne ikke ha med seg Aquila i helgen, så jeg og Snøfte har hatt en hyggelig helg sammen med henne.

Aquila går lydighet klasse III, og er veldig grei. En forsiktig, feminin type, som er litt skeptisk mot andre hunder. Det har vært en utfordring å gå tur med to hunder, men det fungerer greit. Hun er litt sterkere enn Snøfte, og når hun ser en annen hund eller fugl kan hun dra litt og bjeffe. På kveldsturen i går så hun en katt, og dro meg nesten over ende. Men stort sett er hun bare snill og grei.

Aquila har så vidt tid til å posere. Hun vil løpe mer!

Snøfte og Aquila har et greit forhold. De har en høflig distanse til hverandre. Da Aquila bodde hos oss var de veldig på vakt, og knuffet litt om leker og bein. De hadde også litt problemer med å gå forbi hverandre hvis det var trangt, for eksempel i gangen. Dette er ikke noe problem lenger. Fortsatt er det vankelig å ligge på sofaen sammen. Da må jeg sitte i midten. Men de er utrolig sjarmerende på tur. Av og til finner den ene noe som lukter interessant. Da kan de stå sammen lenge og lukte. Ofte tar Snøfte affære i disse situasjonene. Han slikker litt, eller gnager litt på lukten. Finner han ingenting spiselig, tisser han en skvett på det, og går videre. Aquila og SNøfte er ganske forskjellige typer. Snøfte er en matmons og henger litt bak på tur. Aquila er mindre intressert i mat og viser vei foran på tur. Hun ELSKER å leke og løpe etter ball og kong. Snøfte ser dumt på ballen når jeg kaster den.

Jeg klarte å få Snøfte til å posere med kong i munnen på ett bilde (øverst). Mer ville han ikke!

Det fine med å ha to hunder i hus er at de konkurrerer litt seg i mellom! Aquila kan være litt treg til å spise maten sin. Hun kan ta en munnfull nå og da over flere timer. Snøfte spiser alt han får med en gang. Det som skjer når Aquila får maten servert samtidig med Snøfte, og i samme rom, er at hun da får veldig travelt med å spise opp! De spiser nesten like fort. Det samme skjer med lek ute, he-he. Ikke langt fra der jeg bor finnes flere tennisbaner. Alle bortsett fra en er låst om vinteren. Den blir ofte brukt av hundeiere som lar hundene løpe løs. Dette er det perfekte stedet å la Aquila få strekke litt på bena! Hun kan løpe og hente ball/kong gang på gang.’Kong‘ er en ball eller avlang form gjerne i hard gummi festet til et rep. Veldig lett å kaste langt, og kan også brukes til drakamp. Ofte brukt i lydighetstrening som den ultimate belønningen. Snøfte er ikke spesielt interessert i kong. Han ser dumt på den når jeg kaster. Men, med Aquila tilstede, og helt i hundre over å få leke med kong, smitter det over på Snøfte. Han får også lyst å leke, og hopper rundt yr av glede og forventning. Herlig å se. Og utrolig mye hjelp å ha Aquila til å vekke konkurranseinstinktet hans.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s