Matvraket er tilbake

Den siste uken har Snøftes inntak av mat blitt ganske begrenset. Han elsker mat, så det å ikke få like mye som før er ikke lett å forholde seg til. Da han ble innlagt for snart 10 dager siden veide han 38,5 kg. Det er litt mye. I og med at han hadde leddsmerter og dette er et lite spørsmålstegn (dette skal utredes/rønkes i neste uke) bør han gå ned noen kilo. Han bør nok helst veie mellom 30-35 kg. Han er en ganske stor Labrador, så jeg blir ganske fornøyd dersom jeg klarer å få han under 35 kg. Han får to måltider om dagen, men den daglige tørrformengden deles på tre. Det betyr at en tredjedel av maten spres utover dagen i form av godbiter.

Den kvelden Snøfte ble syk hadde han dårlig matlyst. Det er veldig uvanlig at han ikke vil spise, og har kun skjedd et par ganger tidligere. Jeg fascineres stadig over hvor lett han er å motivere med mat. Dersom det er noe han i utgangspunktet ikke vil (som å få stelt et sår, rense ørene eller klippe neglene) trenger jeg bare vise han en bit med tørrfor. Han blir straks interessert i å gjøre det jeg ber om. Jeg har etter hvert skjønt at Snøfte er veldig glad i fisk. I dag hadde jeg kokt torsk til middag, og han fikk et par små biter med rester. Han ble helt fra seg, og slukte det lille han fikk. Da oppdaget jeg at han får et nesten desperat blikk når han øyner muligheten til noe ekstra godt. Hun vi besøker på sykehjemmet hver tirsdag gir Snøfte de kokte gulrøttene fra middagen sin. Av en eller annen grunn syns han de er ennå bedre enn rå gulrøtter. I dag hadde jeg et par kokte gulrøtter til overs fra middagen. Blikket sier sitt: Snøfte var i himmelen, med både fisk OG kokte gulrøtter!

Tenk at mykte, kokte, kalde gulrøtter kan fremkalle et slikt desperat og utålmodig begjær!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s