Gulrot er digg

I og med at man antar at klokapselløsning (SLO) trigges av matallergi bør ikke Snøfte spise alle typer snacks og mat laget for hund. Dette fordi det meste av slik mat bruker kylling som proteinkilde i utstrakt grad. Man tror at kylling-allergi kan virke negativt på hunder med SLO, og forværre symptomene. Det er også mulig at korn og mais kan ha samme virkning. Da Snøftes veterinær gjorde meg oppmerksom på dette, lurte jeg veldig på hva Snøfte kunne spise foruten tørrfor. Det er hyggelig å kunne gi sin hund godbiter og annet innimellom. Mange gir hunden tørre brødskalker, eller brødskiver med leverpostei. Veterinæren foreslo frukt og grønnsaker. Umiddelbart virket det veldig rart at en hund skulle like gulrot og eple. Snøfte har i perioder litt treg mage (som kan bli forstoppelse), og veterinæren mente en gulrot om dagen også kunne bedre dette problemet.

Litt tvilende ga jeg så Snøfte en gulrot-bit høsten 2010. Han elsket det fra første stund! Han liker også epler, men får han valget mellom gulrot eller eple velger han å spise gulroten først. Nå får han en gulrot hver dag etter frokost. Det har blitt fast vane, og han blir litt snurt hvis jeg glemmer det eller er for langsom. Oppskåret gulrot bruker jeg også som godbit på tur og når vi går på besøk på sykehjemmet. Jeg har oppdaget at Snøfte ikke blir for gira på gulrot, så han holder konsentrasjonen samtidig som han er motivert for å jobbe. Og gulrot er det ikke farlig om pasientene vi besøker smaker på.

God helg alle sammen!

Reklamer

2 thoughts on “Gulrot er digg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s