Veterinærkontroll

I dag har Snøfte vært på kontroll hos ortoped på Oslo Dyreklinikk. På grunn av at det oppsto leddsmerter sammen med diaréen for to uker siden anbefalte behandlende veterinær at Snøfte fikk sjekket leddene grundig etter at han hadde kommet seg. Trond Bergsjø sjekket Snøfte i dag, og var ikke imponert. Ikke imponert??! Etter hvert forsto jeg at dette var bra. Han var ikke imponert fordi Snøfte ikke viste symptomer på noen spennende faglige problemer. Med tanke på at Snøfte var 5% halt for under to uker siden mente veterinæren at Snøfte hadde kommet seg veldig raskt. Han syns Snøfte beveget seg greit, og kunne ikke finne noen smerter i leddene. Han lurte litt på skuldrene, og vi ble enige om å røntge hofte med overgangen til rygg, samt skuldre. Dette er områder veterinæren ikke kunne si så mye om uten å se bilder av dem.

20120213-134920.jpg

Etter neddoping, røntgen og påfølgende oppvåkning fikk jeg snakke med veterinæren igjen. Overgangen til ryggen så fin ut, ingen skiveutglidninger eller liknende. Og som han sa, hofteneleddene visste han ville være fine, for ellers hadde ikke Snøfte kunnet blitt førerhund! Skuldrene var dessverre ikke like fine. Han har forkalkninger på både venstre og høyre skulderledd. Veterinæren ønsket litt mer tid til å granske bildene, og skal ringe meg senere i uken for å diskutere en plan for hvordan dette kan håndteres. Så den foreløpige diagnosen er forkalkninger, men jeg har ingen formening om det er mye eller lite. Snøfte er jo veldig sprek, så noe akutt er det ikke foreløpig, dersom jeg har forstått veterinæren rett.

20120213-134753.jpg
Trøtt type under oppvåkningen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s