Post 3, Hønsecupen

20120318-165623.jpg
Snøfte sammen med sin 'konkurrent', den skjønne Java. I bakgrunnen andre deltagere i Hønsecupen til Avd. Oslo i Norsk Retrieverklubb. Foto: Turid Høiem.

I dag var det duket for en ny post i Hønsecupen. Dette var Post 3, og dagens tema var passivitet og selvbeherskelse for hundene. For oss mennesker var dagens utfordring dans, iiiik. Tittelen på posten var ‘Dancing Queen’, i realiteten fellesdekk/bli med provokasjon i form av kollektiv dans blant hundeførerne. Det konkurreres i 3 klasser med stigende vanskelighetsgrad; Kylling, Broiler og Kalkun. Kyllingene skulle ta regla ‘hode, skulder, kne og tå’ foran hudene. Kalkunene skulle sammen danse Jenka med musikk rundt de sittende hundene – vanskelig!! Vi i Broilerklassen skulle legge hundene i fellestrekk (6 av gangen med 2 meters mellomrom) og gå fra dem ca 15 meter. Så ble det spilt opp til dans med fugledansen i høyttalerne. I ca 1-2 minutter holdt vi på med vrikking og klapping og hopping til hundenes store forundring. De fleste lå veldig fint i ro, men et par flyttet litt på seg, deriblant den ene naboen til Snøfte. Han gikk bort til Snøfte og snuste litt på han før eieren hentet han. Jeg var så stolt av Snøfte, som bare ble liggende helt i ro, tross at han hadde en stor Chesapeake Bay Retriever hengende over seg. Han snudde seg knapt, og hadde fullt fokus på meg der jeg klappet, vrikket og dummet meg ut på isen:

Kommandoen ‘bli’ er Snøfte ekstremt stødig på. Det visste jeg fra før, men det er mye å forlange å ligge stille når andre hunder kommer bort. I tillegg var underlaget et problem for mange i dag. Det var vått og sørpete på bakken, uansett om man beveget seg på gress, grus eller is. Kjempeimponert over Snøftes innsats i dag! Og dommeren har belønnet oss med maks poeng i dag, vi fikk full pott med 20 poeng! Nå har vi totalt 50 poeng etter 3 poster, og ligger på en foreløpig 5. plass. Det er kun 9 poeng som skiller de fem første i vår klasse. Kjempegøy!!

20120318-170151.jpg
Dagens dommer-favoritter (fra venstre): Sara og Loke (Kylling), Per-Ove og Shira (Broiler), Trude og Samson. Gratulerer!

Etterpå gikk vi tur forbi Bogstad Gård og langs Bogstadvannet nedover mot Røa for å ta bussen. Nydelig vær, og veldig hyggelig tur. Herlig dag! Etter en liten dusj har Snøfte nå lagt seg strekk ut på sofaen. Han drømmer at han er stor tøff hund, for han knurrer og bjeffer og løper i søvne.

20120318-165600.jpg
Verdens vakreste hund, ikke sant? Snøfte i solskinnet på post 3.
20120318-165824.jpg
Fin vårdag i Oslo-marka!
Reklamer

One thought on “Post 3, Hønsecupen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s