Øse pøse (eller: Hønsecupen post 4)

Klar for Hønsecup? Det var en rimelig våt fornøyelse på Hønsecupen i dag!

Da var det tid for ny post i Hønsecupen. Dette var post 4 (av totalt 6). I dag skulle avstandskommandoen testes. Snøfte og jeg har tatt det veldig med ro siden Bronsemerkeprøven i forhold til å trene lydighet. Fikk jobbet litt med avstandskommandoen i går, nok til å oppdage at Snøfte har glemt det meste i sin lille ferie.  Null stress, jeg bestemte meg for å ta det som det kom. Da vi øvde i går slurvet han mest med å sette seg opp fra ligg.

Radarparet Livia og Snøfte!

Vi kom oss til klubbhytten i Sørkedalen i god tid, fordi i dag var det også Barnecup. Livia var med, og trengte å øve seg litt. Hun har ikke truffet Snøfte siden forrige Barnecup, så vi måtte finne ut om Snøfte fortsatt var lydhør for hennes kommandoer. Det viste seg kjapt at deres relasjon ikke har endret seg selv om de ikke har øvd på en stund. Det virker som de startet opp igjen der de slapp. Mens vi ventet på at alt skulle starte viste jeg Livia håndsignalene for ligg og sitt. Hun tok dem med en gang, og Snøfte hadde ingen problemer med å følge henne. Livia imponerte meg når hun klarte å kommandere Snøfte kun ved håndsignaler, sitt-ligg-sitt!

Livia har skjønt prinsippet med belønning!

Det regnet utrolig mye i dag, og både jeg og Livia var optimister for vi hadde ikke tatt på oss regntøy. Heldigvis hadde klubben satt opp et telt der vi kunne vente på vår tur. Livia koste seg med solbærtoddy, kake og koste med Snøfte. Min bror Harald hadde tatt turen sammen med Aquila, som han har passet i helgen.

Det var en rimelig våt dag! Harald og Aquila kom likevel for å se på (til høyre). Aquila prøvde å spille rollen som retriever, og passe inn så godt hun kunne. Men hun avslørte seg når det var mat i nærheten!
Det regnet til tider masse. Snøfte og Livia koste seg i teltet med kaker og solbøærtoddy.

Min klasse begynte først, Broiler. Snøfte var kjempeflink når det gjalt, og hadde ingen problemer med ligg-sitt-ligg-sitt-ligg, bortsett fra på den siste sitt. Da reiste han seg opp i stående og ristet av alt vannet på pelsen før han satte seg. Det syns jeg var helt greit, det regnet tross alt masse! Dommeren belønnet oss med 18 poeng (av totalt 20) – kjempefornøyd!

Så var det Livia sin tur: Utgangsstilling, fot til kjegle, sitt-ligg-sitt. Det gikk kjempebra! Snøfte  ble litt usikker i starten på om han skulle bli med eller ikke, men Livia klarte å overbevise han til å bli med til kjeglen. Livia er 5 år, og blant de yngste deltagerne i denne klassen. Hun gjorde en kjempeinnsats, og jeg imponeres stadig over hvor flink hun er. Hun treffer tross alt ikke Snøfte så ofte. De andre deltagerne i klassen bor sammen med hundene. I dag var været ikke på vår side, og Livia måtte vente ganske lenge på sin tur. Hun smilte og var glad hele tiden, på tross av at hun etter hvert ble både litt våt og kald. Det ble en kjempehyggelig dag med Livia!

Livia viser stolt frem diplom, rosett og premie.
Her er deltagerne i dagens Barnecup. Snøfte og Livia i midten. Til høyre er Snøftes konkurrent i Broiler-klassen, nydelige Java (her med med Thomas) som ble dommerens favoritt i klassen i dag.

Det var stort frafall i klassen til meg og Snøfte i dag. Jeg vil anta at mange valgte å bli hjemme på grunn av været. Derfor har vi krabbet opp på resultatlisten, og ligger nå på en foreløpig 3. plass! Det er 2 poster igjen, og til slutt teller de 5 beste poengsummene (av 6) sammenlagt. Vi har nå 68 poeng (15 + 15 + 20! + 18). Jeg er kjempefornøyd. Vi ligger bare 9 poeng bak lederen, som har 77 poeng, etter fire poster. Turid og Java ligger som nr. 2 med 72 poeng.

Dagens Dommer-favoritter: Karen og Java (Kylling), dommer i Broiler-klassen, Tormod og Dinny (ved representant), dommer i Kylling og Kalkun-klassen, og Gro og Fridtjof (Broiler) - Gratulerer!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s