Pese, pese – eller Hønsecupen post 5

Fineste hunden som finnes!

Torsdag var det den nest siste posten i Retrieverklubben avd Oslo sin Hønsecup. Dette har etter hvert blitt et fast innslag i Snøfte og min tilværelse hver måned. Det har vært hyggelig å ha noe å jobbe mot hver måned i denne uformelle ferdighetskonkurransen. Denne posten var det ‘Rallylydighet’ (en blanding av lydighet og agility). Dette er en serie ferdigheter som settes sammen til en slags hinderløpbane. Det var lagt opp til 4 ferdigheter på banen i vår klasse: 1) stå under marsj, 2) slalåm mellom beina, 3) hopp over hinder, 4) vending på stedet 90 grader til høyre.

Snøfte følger intenst med på hva Xylon foretar seg i vannet, lett frustrert over at han ikke får delta!

For første gang denne våren skulle posten være på kvelden på en ukedag. Tidligere har det alltid vært avholdt på en søndag. Dagen på torsdag var veldig varm! Vi hadde avtalt å treffe Kristin og Xylon på t-banen og så la hundene få bade og leke litt før posten startet. Kjempedeilig for Snøfte å avkjøle seg litt. Han sliter i varmen, og plages veldig av den. Dessverre røyter han lite, så hele situasjonen er litt frustrerende. Sommeren i fjor handlet mye om å takle varmen; bevege seg lite, holde seg i skyggen, og bade så mye som mulig. Snøfte hadde vært ganske slapp på hele turen ut til Sørkedalen, men når vi kom oss ned mot vannet kviknet han til, og spratt uti. Jeg merket at jeg dessverre ble ganske nervøs når han svømte for langt ut. Xylon er jo mye yngre og sprekere, og Snøfte lot seg rive med i stemningen. Jeg var bekymret for at han skulle miste bevisstheten på nytt. Det vil nok ta litt tid før jeg stoler helt på han i vannet igjen, etter nestenulykken sin for en uke siden. Av denne grunn lot jeg ikke Snøfte få svømme for mye. Dersom Kristin kastet dummy til Xylon holdt jeg Snøfte igjen. Dette gjorde han ganske frustret, og han pep mens han måtte se på. Når jeg så slapp han svømte han ut likevel til der Xylon nettop hadde vært, for å lete etter dummien eller pinnen. Det var litt ubehagelig å se han svømme i villrede frem og tilbake på dypt vann. Etter hvert satte vi oss på gresset, og Xylon ble ganske så leken. Han ertet Snøfte, som lot seg provosere. Snøfte løper ikke så fort, og han ble frustrert av at Xylon hele tiden løp fra han. Dette var akkurat det Xylon ville, og han koste seg med å irritere Snøfte.

Labbisen i all sin fargeprakt! Shira (gul), Java (brun) og Snøfte (svart).

Da vi kom til klubbhytta fant vi både Turid & Java og Per-Ove & Shira. Snøfte liker disse to labbisene godt, og det er alltid hyggelig å se dem igjen. Snøfte har alltid vært betatt av blondiner. Det finnes ikke så mange Ladradorer nær der vi bor, og i hvert fall ingen gule. Men når vi treffer Golden Retrievere blir han alltid veldig glad og pigg. Shira er en gul labbis på ca 1,5 år, og Snøfte har vært betatt siden vi traff henne første gang i desember 2011. Så også denne gang, og innimellom ble det heftige lekeseanser mens vi ventet på tur.

Selve øvelsen gikk greit med Snøfte. Stå under marsj har vi jobbet masse med, så den var grei. Gå sikk-sakk mellom beina har vi også gjort masse. Det var en av triksene vi viste på terapihundeksamen. Hoppe går også gret, og vending 90 grader er heller ikke noe problem. Så jeg hadde vel ikke forutsett at øvelsene skulle by på så veldig store problemer. Men, typisk nok syntes Snøfte at 3 ganger gjennom beina var nok (kravet var 4). Så det ble full stopp midt under den øvelsen. Vi måtte gjøre ny oppstillinge midtveis, og han gikk mellom bena mine to ganger til. Resten gikk greit, men alt var nok litt ufokusert og upresist. Vi ble belønnet med bare 14 poeng, dessverre. Den dårligste poengsummen hittil. Vi har nå 82 poeng totalt etter 5 poster. Til slutt strykes den svakeste poengsummen, så det er bare de 5 beste poengsummene som avgjør til slutt. Dersom dagens poengsum strykes, og vi får 20 poeng neste gang (apport, lite sannsynlig!) får vi maks 88 poeng totalt. Våre venner Turid & Java har allerede 89 poeng (for tiden nr. 2), og lederen foreløpig har 96 poeng. Vi har med andre ord ingen reell mulighet til å ta igjen de som ligger foran oss på resultatlisten. By the way, vi ligger altså på en foreløpig tredje plass!!! Det er jeg veldig fornøyd med, og jeg håper vi klarer å beholde den plassen helt til slutt.

Det var en litt merkelig stemning på dagens post. Mange hunder som ga fra seg mye lyd. Ikke alle møtene var like harmoniske som tidligere. Jeg tror været hadde litt å si. Det var utrolig VARMT!

Xylon viser frem kunster mens vi venter på t-banen hjem! Han og Kristin går NODATs besøkshundkurs, og skal snart ha eksemen.

Er du også fan av Snøfte? Da kan du følge han i hverdagen på Facebook! Der legges det ut bilder og oppdateringer oftere enn på bloggen, og du kan kommentere direkte. Klikk på link i kolonnen til høyre (på ‘hjem’-siden), eller her. Husk å klikke på Liker, så får du oppdateringene fortløpende på din Facebook newsfeed!

To trøtte typer på vei hjem etter en kveld med sol, bading, lek og rallylydighet. Snøfte og Xylon går veldig godt sammen. Som ex-førerhunder snakker de samme språk, virker det som. Xylon er forresten broren til Xenon. Xenon er den nye førerhunden til Karianne. Snøfte var førerhunden til Karianne da han var aktiv i aktiv tjeneste. Liten verden!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s