Er det mulig?

Snøfte plages veldig av varmen om sommeren. Så den siste uken har vært ganske vanskelig. Etter 17. mai ble det plutselig veldig varmt her i Oslo, nesten over natten. Venner har i mange uker kommentert at deres hund røyter mye. Snøfte røyter nesten ingenting om våren. Slik var det også i fjor. Røytingen merker jeg best på høsten, spesielt i september. Jeg har alltid syntes det er merkelig (og litt ulogisk) at Snøfte ikke røyter om våren. Jeg har en del erfaring med hester, og våren er virkelig røytesesong! Hittil har jeg brukt en gummibørste på Snøfte, som har fungert bra når han faktisk røyter. Men på våren er den nesten tom år jeg børster han med den. Det samme gjelder sluket etter en dusj.

Godt med en kaldt klut på hodet når det er varmt!

Primært merker jeg at Snøfte plages av varmen ved at han peser. Det er utrolig slitsomt å høre på, og sikkert mye verre for han. Pesing ute på tur er selvsagt greit, men når det får slike dimensjoner som det fikk i fjor er det nesten uholdbart. Ved et par anledninger peste han så lenge at jeg lurte på om han var syk. En dag han var med på kontoret, midt i juli, lå han og peste i flere timer. Jeg er heldig som har kontor i en ganske nyoppusset bygning, så klimaanlegget er bra. Det er behagelig temeratur inne, selv om det er varmt ute. Selv var jeg denne dagen behagelig nedkjølt på kontoret. Men Snøfte peste, og peste, og peste. Det var veldig vanskelig å konsentrere seg. Jeg håpet at ved å overse han så ville det gi seg. I mitt stille sinn satt jeg og så på klokken. Etter rundt to timer tenkte jeg: Hvis han ikke slutter å pese innen en halv time går jeg til veterinæren. Jeg tenkte at dette kan ikke være normalt. Heldigvis sluttet han før det gikk en halvtime, og både han og jeg klarte å roe oss. Det var også en episode i fjor sommer der vi hadde gått kveldstur, rundt midnatt. Solen hadde gått ned, det var mørkt og svalt ute. Vinduet sto åpent og det var behagelig inne. Da vi kom inn peste han. Jeg la meg, slukket lyset, og prøvde å sovne. Men Snøfte lå på gangen og peste, noe han fortsatte med i rundt tre timer. Jeg ble selvsagt redd, usikker og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hvorfor jeg ikke tenkte på å gi han en kjølig dusj vet jeg faktisk ikke. De siste ukene har jeg skjønt at det fungerer veldig bra å gi han en dusj, eller fukte han med en vått håndkle på områdene som har minst hår. Da slutter han ofte å pese i løpet av kort tid.

FØR: Det gamle redskapet duger ikke. Minimalt av pels slipper taket med gummibørsten.
ETTER: En halv bærepose med løst hår senere.

Jeg har tenkt at børsten vi har er god nok til å fange løse hår. Jeg selvsagt hørt om den fantastiske FURminator-børsten fra flere, men tenkt at Snøfte ikke har nok hår til at den vil gjøre noen forskjell. Og sist, men ikke minst, prisen er jo ganske stiv. Jeg har ikke trodd at den ville lønne seg å bruke på Snøfte. Størrelse medium koster rundt 600 kr. Snøfte skal egentlig bruke størrelse large. Jeg vet ikke hva den koster, men det er selvsagt mer enn medium. Jeg har vurdert det dithen at jeg har ikke råd til å bruke 600 kr på en børste som kommer til å bli brukt minimalt. Men tanken på en ny lang sommer med endeløs pesing var nesten uholdbar for meg. Heldigvis har Snøfte mange gode venner, og min nærmeste familie har av og til stått frem som ‘sponsorer’ og hjulpet til der det trengs. Min snille mor har nå gått med på å spleise, og lørdag kjøpte jeg en FURminator. Med en viss dose skepsis (men villig til å prøve alt for å redusere pesingen, og øke Snøftes livskvalitet om sommeren) gikk jeg ut og satte i gang med å børste. Tidligere på dagen hadde jeg forsøkt med hans vanlige børste, og minimalt av hår løsnet. Men jaggu fant FURminator vinterpelsen! Jeg holdt vel på i underkant av en time (med masse pause, godbiter og kos), og fikk rundt en halv bærepose med hår! Kjempeimponert, og veldig fornøyd – både jeg og Snøfte. FURminator reklamerer med at de reduserer røyting med 90%. Vel, etter børsteseansen på lørdag har Snøftes pesing blitt redusert med 90%. Endelig finner han roen om kveldene, og sover godt. Tidligere har han vært veldig urolig, og ikke vært bekvem noe sted. Det er utrolig godt å se at han trives bedre. Tenk at det er mulig!

Ahhh! Bildet er tatt kort tid etter runden med FURminator. Endelig fant Snøfte roen i varmen, og lå strekk ut men jeg vasket opp.

PS: Er du også fan av Snøfte? Da kan du følge han i hverdagen på Facebook! Der legges det ut bilder og oppdateringer oftere enn på bloggen, og du kan kommentere direkte. Klikk på link i kolonnen til høyre (på ‘hjem’-siden), eller her. Husk å klikke på Liker, så får du oppdateringene fortløpende på din Facebook newsfeed!

Reklamer

3 thoughts on “Er det mulig?

 1. Furminatoren er genial!:)

  Trenger ikke det på min golden, som med glede slipper all pelsen både vår,sommer,høst og vinter, men har den i hus sånn i tilfell rottefelle;)
  Brukte den mye på Bonso, familiens gamle Labb da han levde, og furmanatoren kan virkelig anbefales ja:)

  En annen ting som min golden, Nemo elsker i varmne, er en isbit rett fra fryseren:)

  Har du forresten sjekket Snøfte for Hypotyreose (lavt stoffskifte)?
  Dette kan han få dersom han er kastrert.

  Min Nemo har det, og får 4 piller (billig medisin heldigvis) hver kveld, så nå har det roet seg veldig med pesingen her i huset, heldigvis!!!

  Lykke til videre, med både pesing, Furminator og varmen (som ser ut til å ha gitt seg for denne gang.)

  Pes, pes fra Nemo til Snøfte:)

  1. Takk for tips, Matilde! Skal tenke på dette med stoffskiftet. Har aldri slått meg at det kan være noe å sjekke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s