Og slik går nå dagene

Jeg jobber ofte lange dager, fra 11-21 er ikke uvanlig nå når det er så rolig. De siste timene får Snøfte ofte et drag over ansiktet som tydelig viser at han er lei. Han klager aldri, men jeg kan se det på han at nå hadde det vært greit å dra hjem!

Snøfte har til nå hatt en ganske kjedelig sommer. Jeg prøver å utnytte roen som oppstår på universitetet når alle studenter og kolleger er borte. Det er faktisk den beste tiden i det akademiske året. Ingen møter, eller avtaler som forstyrrer arbeidet. Å skrive en doktorgrad krever enorm konsentrasjon og fordypning. Aller helst bør man være en super-egoist og stenge verden ute i 3 år. Det er ikke helt slik jeg er skrudd sammen, så det er fryktelig vanskelig for meg å være fraværende, asosial og si ‘nei’. Om sommeren, derimot, har jeg oppdaget at jeg kan isolere meg uten dårlig samvittighet. Alle er borte eller opptat med andre ting, og stort sett hele juli kan jeg jobbe uforstyrret. Det er nesten ikke mennesker på enheten der jeg jobber om sommeren. Jeg kan sitte i timesvis i komplett stillhet og jobbe konsentrert. Veldig deilig, men altså litt kjedelig – både for meg og Snøfte. Selvsagt hadde det vært deilig med 3 ukers ferie om sommeren, men det tar vi senere.

Godbit-lek på gresset på universitetet. Veldig populært!

Snøfte gjør en kjempejobb som kontorhund. Arbeidsdagen hadde vært mye mindre produktiv uten han. Så selv om han nok syns det er litt kjedelig, gjør han en vikitg jobb. Jeg prøver å dele opp dagen i hyggelige aktiviteter for han. Han er jo glad i vann, så av og til går vi til fontenen så han får kjøltt seg ned litt. En annen ting han liker er å lete etter godbiter på gresset. Han blir ganske gira når jeg kaster en håndfull tørrfor utover. Og aktiviteter assosiert med mat er alltid en vinner. Av og til får han være med bort til kjøkkenkroken mens jeg lager mat. Det er litt stas! Og jeg passer på å ha litt ekstra gulrot og eplebiter på lur. Da blir han glad.

Jeg prøver hele tiden å finne nye veier til og fra universitetet. Snøfte liker avveksling og nye dufter. Denne veien gjennom skogen bak Teologisk fakultet er en av Snøftes favoritter.

I sommer har det vært mye regn. Jeg liker regn, så det plager meg ikke så mye. Snøfte syns heller ikke regn gjør noe. Han plages mer av varmen. Og med regnet kommer store søledammer. De syns han det er gøy å løpe gjennom så vannet spruter til alle kanter. Så snur han seg, og hopper litt rundt og plasker ekstra. Pur glede!

Venter på bussen, igjen. Ikke så gøy med sommer-ruter på kollektivtransporten når man jobber om sommeren. Det blir en del venting i regnet. Alternativt går vi til neste stopp dersom det er lenge til bussen kommer.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s