Årets favoritter 2012

Ett år har gått, og det er på tide med en ny liste over årets favoritter. I beste Oprah stil har jeg laget en liste over ting Snøfte og jeg har hatt glede av i året som har gått. Det er godt mulig du finner noe som inspirerer, eller kanskje en julegave til en venn som har hund?

1. NODAT sms

NODAT (Norsk organisasjon for dyreassistert terapi) gjør en kjempejobb i norsk helsevesen. De utdanner frivillige ekvipasjer (fører + hund, som Snøfte og meg!) som går på besøk til eldre og ensomme på sykehjem. Hunder sprer glede, skaper sosiale situasjoner, senker blodtrykk, øker følelsen av glede, og frembringer gamle minner hos demente – alt uten dyre medikamenter og uten bivirkninger. ‘En hund å holde i’ er virkelig noe Norge trenger! NODAT er en frivillig organisasjon, og kursene er gratis. De får ikke noen støtte fra det offentlige, og er derfor helt avhengige av støtte fra deg og meg for å overleve. Støtt dette viktige arbeidet ved å sende en sms med NODAT til 2160. Gjør det gjerne hver måned! n annen måte du kan støtte NODAT på er ved å bli medlem. Man må ikke ha hund, eller ha planer om å jobbe frivillig for å kune være medlem. Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om NODAT, som du kan lese her.

2. R.E.A.D.

I sommer gikk Snøfte og jeg et spesialiseringskurs for terapihunder hos Norske Terapihunskolen. Kurset var for ekvipasjer som ønsker å jobbe med barn. Rent konkret innebærer dette at hunden fungere som såkalt lesehund, og med gruppearbeid i barnehager for å lære empati og samarbeid. Kursopplegget for lesehunder ble startet i USA og heter R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs). Forskning viser at barn som er glade i å lese gjør det bedre på skolen. Jeg syns det er fantastisk det som skjer når hunder og barn kommer sammen. Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på praksisarbeidet med Snøfte til våren. Forhåpentlig klarer vi eksamen, og blir å treffe på et bibliotek eller en skole i 2013! Det er en fin reportasje om kurset i Hundesport nr 9/2012. Og her er en link til Snøftes kollege, nydelige Molly og eier Carol, som allerede har kommet i gang med sin praksis. Blogginnlegget om spesialiseringskurset kan du lese om her.

3. Furminator

Snøfte sliter om sommeren. Han peser, og er varm. Merkelig nok røyter han lite. Jeg hadde sett på FURminator i butikken mange ganger, men tenkt at prisen var i meste laget. Jeg syns den er dyr: 600 kr for å børste hunden – serious? Det var omtrent slik tankeprosessen min var rundt dette produktet. Men i sommer, eller det var egentlig i mai, peste Snøfte så utrolig mye. Jeg tenkte med gru på hvordan de neste 3 månedene kom til å bli. Tenk å gå med vintergenser hele sommeren. Ikke bra. Jeg var smådesperat, og tok sjansen på FURminator, min siste utvei. Jeg var veldig skeptisk, men etter en første børstesesjon (anbefales å gjøre det ute!) var jeg overbevist. Jeg fylte nesten en hel pose med pels, og Snøfte klarte endelig å falle til ro. Har hørt at pelsen ikke blir så fin på langhårete hunder, for eksempel cocker spaniel. På Snøfte sin korte pels var det perfekt! Jeg har jammen skrevet blogginnlegg om dette også i år, det finner du her.

4. Hunter halsbånd

Snøfte har mange venner, og til jul i fjor fikk han et nydelig halsbånd av min bror. Det er av merket Hunter, og er lekkert. Det er et helt enket svart lærhalsbånd med blank spenne. Det er bredt, og veldig mykt. Snøfte går uten halsbånd inne, så jeg åpner og lukker det flere ganger om dagen. Likevel ser det fortsatt ut som nytt, nesten ett år etter. Lett å holde rent er det også. Kjempefornøyd! Dersom jeg har mulighet til det kjøper jeg Hunter (og Ruff Wear). Disse merkene er litt dyrere, men kvaliteten er helt fantastisk, og estetikken er klassisk og praktisk. Blant annet har Snøfte også mat- og vannskål fra Hunter.

5. ZooLac

 

Snøfte blir av og til litt dårlig i magen. Han får løs avføring. Trolig får han i seg litt av hvert på tur, dessverre. Han er en typisk labrador, og er veldig matglad. Jeg har alltid en tube ZooLac liggende i kjøleskapet. Det fungerer veldig bra når han sliter med magen. Og han ELSKER det! Når han ser tuben blir han litt gira (selv om han har vodt i magen), jeg tror det smaker ganske godt!

6. Bronsemerket

I mars klarte Snøfte og jeg bronsemerket! Bronsemerket første testen i kan ta i lydighet. Det er en slags forberedende prøve før man forsøker seg i klasse 1 i konkurrnser. Det er en test på helt grunnleggende lydighet, som å gå ved for, innkalling, bli, osv. Bronsemerket tas på klubbnivå. Vi tok det hos Retrieverklubben sitt lokallag i Oslo. Mange lydighetsklubber avholder også prøven med jevne mellomrom. Man må bare følge med på nettsidene til klubben man er medlem av. En del dressurkurs har det også som avsluttende prøve. Snøfte har god hverdagslydighet, men å gå en lydighetsprøve er ikke bare enkelt når man ikke har gjort det før. Det var utrolig gøy å trene til merket. Det er en helt egen opplevelse å kommunisere med hunder, og merke at de forstår og syns det er gøy. Jeg bruker klikker konsekvent. Det er en fantastisk måte å trene hunder i lydighet, lære triks – alt egentlig! Anbefaler alle å ta Canis.no sitt gratis klikkerkurs på e.post. Det er faktisk veldig gøy! Her er blogginnlegget om Bronsemerkeprøven, og ett om lydighetskurset vi tok for et år siden.

7. Gå tur!

Etter snar 3 måneder i USA vil jeg slå et slag for å gå tur med hunden sin! Her er det ikke så vanlig å gå turer med hunden. Jeg tror dessverre at et stort flertall av amerikanske hunder tilbringer sine liv inne eller i ‘the back yard’ – i hagen. Å gå tur med Snøfte er noe av det jeg savner mest ved å være i USA, og jeg gleder meg til jg snart flytter hjem. Det er fantastisk å se gleden i hele kroppen hans når vi går tur. Han elsker luktene, plaske i vanndammer, og treffe andre (mennesker og hunder). Selv syns jeg det å gå tur er forfriskende. Det er en måte å nullstille seg på, la tankene bare være, og slappe helt av – mental balsam. Og det er sunt for både menneske og hund. God tur, alle sammen!

8. Lindex babysokk

Babysokker har hjulpet meg mye i år! Snøfte har kronisk klokapselløsnng (SLO). Av og til sprekker neglene hans, og noen ganger må de fjernes. Når bandasjen tas av går Snøfte med babysokk på når han er inne. De fester jeg med bandasjeteip. Dette er en enkel, billig og hygienisk måte å beskytte neglen på. De beskytter for skitt, og ikke minst: Snøfte får ikke slikket på såret. Sokkene som er størrelse 16 uker+ er perfekte for de har små biter med gummi under. Da sklir ikke Snøfte på parketten. Og de kan vaskes i vaskemaskinen. Enkelt. Koster 45 kr for 2 par (eller fire stykk), det holder en stund.

9. Nordberg Dyreklinikk

Jeg er litt usikker på om jeg skal ta med Nordberg Dyreklinikk på listen over årets favoritter. Jeg vil helst ha dem for meg selv! Dette veterinærkontoret er flott. Jeg er så glad for at Snøfte får lov å gå til dem. De er hyggelige, tar seg tid, husker hvem Snøfte er fra gang til gang, og det er lett å få time (noe som er viktig for meg. Vonde negler trenger hjelp med en gang!). Jeg har stilt mange dumme spørsmål, og de har blitt møtt med vennlige, grundige, og informative svar hver eneste gang. Når man har en hund som trenger tett oppfølging, som Snøfte gjør, er det helt nødvendig å ha en veterinær som er tilgjengelig, har bred erfaring og er faglig sterk. Det har jeg funnet på Nordberg Dyreklinikk.

10. Apple iPhoto bok

Snøfte og jeg hjelper en liten jente en gang i uken (når jeg er i Oslo). Hun og Snøfte leker sammen, for å øve motorikk og språk. Det er utrolig hyggelig og givende. Og Snøfte koser seg. Til jul i fjor laget jeg en bok til henne. En slags pekebok om Snøfte, som hun og moren kan lese sammen. Da bruke jeg iPhoto (på Mac-en min) sin bok-funksjon. Det var veldig enkelt, og leveringen var kjemperask. Tror jeg trykket send på en søndag kveld, og fredag kl 14 kom et bud på døren. Ikke var det spesielt dyrt heller, syns jeg. Senere bestilte jeg også kort med bilde av Snøfte på. Det var enkelt, rask levering og god kvalitet på trykket. Dersom du bestiller kort vil jeg anbefale å bestille 9 av hver. Dersom du bestiller 10 (som jeg egentlig hadde tenkt) blir portoen kjempedyr. Jeg endte opp med å bestille 9 kort av 3 ulike motiver. Mye bedre enn 30 av ett motiv, spør du meg! Hva med å lage en bok av dine beste bilder sammen med hunden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

2 thoughts on “Årets favoritter 2012

  1. Skal sjekke ang de Hunter halsbåndene, de så pene og solide ut. Har ett flott og mykt skinnhalsbånd til hunden min, men det er for bredt, slik at det ikke er så behagelig.
    I mellomtiden bruker hun lenke, noe som egentlig er bortkastet siden hun alltid bruker sele på tur.

    1. Hunter er helt fantastisk! Fortsatt kjempefornøyd med halsbåndet. Snøfte har brukt det hver dag i 1,5 år nå, og det er ikke slitt i det hele tatt. Når det blir skittent, som når Snøfte har løpt gjennom søle på tur, tørker jeg av med en fuktig klut og det er like fint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s