Nervus vagus

I dag har Snøfte vært hos veterinæren for å fjerne en løs negl på høyre forlabb. Det er lenge siden sist, helfdigvis. Forrige gang var i august i fjor. Snøfte har besvimt tre ganger denne våren, i mars, mai og forrige uke. Og han peser nesten hele tiden, også inne. Eneste gangene han ikke peser er når han ligger på gulvet og sover. I de tilfellene er pusten ganske kort og det virker som han må presse luften ut. Om natten, når han har sovet godt en stund så går pusten greit.

IMG_8059
Før vi dro til veterinæren i dag slappet vi av på kjøkkengulvet.

I dag var veterinær Tonje for første gang litt usikker på om Snøfte kunne dopes for å fjerne den løse neglen. Både Tonje og Geir Erik var tilstede i dag, og sistnevnte tok seg tid til en kort prat. Begge to mistenker at symptomene til Snøte, pusten og besvimelsene, samt en del brekninger som han har hatt lenge (og nå nesten daglig) kan skyldes fettsvulsten i brystet. Veterinæren på Veterinærhøgskolen mente at problemen med pusten og brekninger kunne skyldes lammelser i svelget, et problem som gjerne rammer Labradorer. De anbefalte gastroskopi. Geir Erik og Tonje lurer altså på om fettsvulsten klemmer på en nerve som følger de store blodårene i halsen, nervus vagus. Denne nerven leder motoriske impulser til blant annet luftveier, hjerte, svelg, og spiserør. Så den er ganske viktig.

Snøfte klarte seg fint under bedøvelsen. Han fikk mest smertestillende, og lite annet dop for at han skulle takle det best mulig. Vi ble hos veterinæren i ca 20 min etter at han gikk av bordet. Så kjørte jeg og kjøpte antibiotika til han på apoteket. Vi tok en omvei, og var ikke hjemem før ca 2 timer etter at operasjonen var ferdig. Dessverre bor jeg i andre etasje, og Snøfte måtte gå opp for egen maskin. Jeg klarer dessverre ikke å løfte han. Nesten oppe ved leiligheten segnet han om og besvimte for andre gang på under en uke. Resten av kvelden har han vært veldig slapp, men har ikke klart å sove så mye. Han ligger mest å ser på meg. To ganger har han kommet bort til meg, og oppført seg uvanlig. Litt som da han besvimte i forrige uke. Men disse gangene tror jeg ikke han har besvimt for han har blitt stående på beina, men han har respondert dårlig. Han puster raskt og tungt, avløst av pesing. Det føles ikke bra. Håper det blir bedre i løpet av kvelden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s