Januar

bilde 1
Fine hunden! Å løpe i nysnø er skikkelig popuært. Her venter hun på at jeg skal kaste en snøklump. Stor stas!

Livet går si vante gang. Jeg jobber og jobber, Ziva går turer med mamma flere ganger  i uken. Og jeg savner veldig å trene hund, og merke at vi har den gode kontakten. Denne uken passet moren min Ziva fra mandag til torsdag, og jeg bodde nesten på jobben 😦 Det blir fryktelig ensomt uten hund, men godt å vite at Ziva får det hun trenger (og mer til!). Moren min har blitt veldig glad i Ziva, og jeg tror de koser seg på turene sammen. Og når ZIva er på besøk hos mamma får hun gjøre nesten som hun vil. Merker at Ziva og jeg ikke er like på nett som vi pleier. Det er litt trist å merke. Kommunikasjonen er god, men det blir noen misforståelser. Og Ziva påvirkes av forandringer. Hun blir litt usikker og finner ikke alltid roen like fort. Hun er alltid veldig flink på kontoret, og det er fint. Hun har blitt veldig flink til å sove nesten sammenhengende hele dagen. Og hun sover veldig godt om natten. Da Ronja var her fikk vi øvd litt på hjemme-alene trening, og det ble etter hvert ganske bra. Før Ronja kom klarte ikke Ziva være alene hjemme i det hele tatt. Hun giret se opp, pep og ble urolig, og prøvde å finne noe å gnage på eller gjøre. Ronja og Ziva var sammen opptil 5 timer alene på soverommet mitt. Etter at Ronja dro hjem til Hanne har Ziva vært alene på soverommet noen gange, og det har gått veldig bra. I helgen skal vi trene med redningshund-gruppen halv dag (må jobbe på ettermiddagen). Ziva elsker all snøen som har kommet i det siste så jeg tror vi må prøve å ta en skitur på søndag – gleder meg!

bilde 2
Gode, snille Ziva!

Blogglistenhits

Reklamer

2 thoughts on “Januar

  1. Kjipt mens det står på, men det er sikkert litt godt også. Å virkelig kjenne på hvordan det er å ikke drive med hund? Jeg tenker jo av og til, herregud hvor mye ekstra arbeid jeg har skaffet meg med dette hundestyret. Så da er det godt å bli minnet på hvorfor vi har hund 🙂

    Jeg har det litt likedan nå i forhold til Sara. Jeg kommer meg ikke så mye ut på lange turer med henne nå når Sol er så liten og svigerfar synes det er så kjekt å ha henne med på tur. Og nå går de tur flere ganger i uken og jeg merker at kontakten og lydigheten med meg blir litt borte. Jeg har jobbet så lenge med å lære henne til å ikke hilse på mennesker og hunder, men med han så får hun jo hilse på alle.

    Men i dag har jeg sagt fra at det er min tur til å ha henne med, så nå skal jeg og hun og så snart Sol har sovnet. Det skal bli bra 🙂

    1. Ja det kan bli litt intenst med hund innimellom, så du har helt rett i at det ikke bare er dumt å kjenne på at jeg savner det. Takk for det perspektivet! Det jeg antagelig setter høyest med å ha hund er det forholdet og kommunikasjonen man kan få. Der begge to drar i samme retning og løser oppgaver. Det er utrolig givende å ha så god kontakt med et dyr. Jeg har opplevd det med både Snøfte og Ziva. Da stikker det litt i hjertet når jeg merker at det skurrer og vi ikke er helt på nett. Men jeg må stole på at vi snart er tilbake der vi var. Har trent en del lydighet i det siste, i korte økter på vei til/fra jobben og litt inne om kvelden. Det er ikke mange muligheter i løpet av dagen for tiden, men godt å få gjort noe i det minste. Syns det hjelper litt på humøret mitt, og Zivas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s