Matmotivasjon

IMG_9083

For tiden passer jeg en liten nydelig valp. Hun skal være hos meg i noen uker og lære seg litt om livet, bli stueren og vokse litt. Saga er en Beagle som er snart 9 uker gammel. Jeg har jo mest erfaring med labradorer, så det er veldig artig å bli kjent med en ny rase. Saga har bare vært hos meg tre dager, men allerede merker jeg at hun er ganske forskjellig fra Ziva som valp. Den største forskjellen er at Saga er ikke spesielt opptatt av mat. Da Ziva ble servert maten sin som valp kastet hun seg over den. Saga er mer avventende. Hun spiser, men mister fort fokus. Plutselig finner hun ut at hun må leke eller undersøke noe eller plage Ziva litt. Merkelig. Og Ziva står bak og observerer det hele så hun kan kaste seg over restene når jeg gir henne lov!

I og med at Saga ikke er så matmotivert må jeg teste ut hva som motiverer henne. Hun er veldig sosial, og det virker som hun setter stor pris på kos og klapp. Og hun liker å leke, så det kan utvikles. Men med klikkertrening er det greit at man har mat som også kan fungere som forsterker. I disse dagene har jeg testet ut litt ulike mattyper for å finne ut om det er noe Saga liker bedre enn andre ting. Med Ziva var dette vedig enkelt. Hun fikk bare oppbløtt valpefor da hun kom til meg. Vassent valpefor har nok veldig begrenset med sjarm for en labrador tror jeg. En av de første dagene hun var hos meg fikk hun smake en av Snøftes tørrforkuler. Det var nesten som et lys ble tent i øynene hennes, som en narkoman som får sitt først skudd. Etter det var hun hekta på godbiter.

Her er listen over ting Saga har prøvd, rangert etter hvor godt det virker som hun liker det:

 1. Rømme (!)
 2. Pedigre vårtfor-pølse som har blitt tørket i ovnen
 3. Leverpostei
 4. Grillpølse
 5. Myke godbiter med lam
 6. Gulost
 7. Eukanumba tørrfor medium valp (kulene er foreløpig litt stor for henne, så det krever litt tygging)
 8. Zivas tørrfor (Orijen Six Fish)
 9. Kokt pasta / tørt brød / gulrot

Gjenstår å prøve:

 • Smøreost
 • Frolic
 • Våtfor
 • Fiskekaker
 • Kjøttkaker

Har prøvd vom (valp), og hun virket interesset, men Ziva overtok ganske kjapt (Ziva elsker vom). Saga fikk derfor ikke helt mulighet til å bestemme seg. Må prøves igjen.

IMG_9004
Ziva har vært helt fantastisk flink med Saga. Jeg er skikkelig imponert og veldig stolt. Hun er så tålmodig, mild og forsiktig. Hun minner meg litt om Snøfte, og det er ganske rørende å observere henne ❤

 

 

 

Reklamer

One thought on “Matmotivasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s