Piraya-dager

Jeg føler jeg har sett lyset. Endelig noe som funker mot piraya-tenner på inventaret! Saga er en nydelig, søt valp. Og når hun er uthvilt er hun glad, sosial og kosete. Men hun er valp, og vil gjerne smake på alt. Og når hun er sliten er det ekstra vanskelig å avlede denne typen adferd. Ziva fikk for et par uker siden våteksem på halen 😛 En av veterinærene tipset meg om ta noen dråper Vademecum på halen (ikke oppå eksemn da, men på halehårene, der hun ikke var barbert) eller bandasjen for å unngå at hun slikket og klødde seg. Ziva får nemlig litt panikk av å gå med skjerm, så det var ikke noen god løsning i lengden. Etter at Ziva ble litt bedre klarte hun å motstå fristelsen å slikke og klø seg på halen heldigvis, så jeg slapp å bruke bandasje og Vademecum så lenge. Det var da jeg oppdaget at dette vidundermiddelet også fungerer på valper, ikke bare hunder med eksem og sår! Saga liker å gnage på kantene på teppene mine. Og hjørnene. Og sofakanten. Og stolen. Og ledningene. Og selen sin. Ziva likte også å bruke piraya-tennene sine som valp, men jeg mener å huske at det gikk mer utover meg (nese, hake, halsen, fingre, tær, hånd, arm, leggen, – hele tiden). Hun prøvde seg på tepper og bordben, men det var litt mer flyktig og forbigående. Der det var mulig brukte jeg Tabasco-saus. Men det begrenset seg litt. Jeg ville ikke kline Tabasco på teppene mine, og skoene mine, og møblene mine. Saga returnerer til samme sted gang på gang etter at jeg har avledet. Hrmf. Men et par dråper på et teppehjørne med Vademecum gjør underverker. Hun holder seg unna der resten av dagen. Virkningen taper seg litt i løpet av døgnet, og jeg har måttet gjenta behandlingen et par ganger. Men det virker som Saga lærer fort at det teppehjørnet er ikke så gøy å gnage på lenger. Det er spesielt ett teppehjørne hun har lagt sin elsk på. Der har jeg dryppet Vademecum 2 dager på rad. Så holdt hun seg borte i flere dager, før hun igjen prøvde. Nye dråper med Vademecum, og hun har holdt seg borte i noen dager nå. Jeg har også prøvd det på sofaen og en stol. Jeg kan ikke se at det setter merker eller misfarger. Dette syns jeg fungerer veldig bra! Jeg har tidligere blitt tipset om peppermynte-essens. Både det og Vademecum fåes på apoteket i små flasker. Bare et par dråper er nok av begge midlene, og det er tydelig at hundene misliker luktene og holder seg borte. Jeg er ingen stor fan av peppermynte, så jeg syns den lukten har vært litt kvalmende å bruke (det er en intens peppermynte-lukt). Vademecum er også ganske intens, men det er en mer frisk lukt (det er tross alt munnvann!). Og så er det prisen da. Peppermynte-essensen kostet (så vidt jeg husker) over hundre kroner pr. flaske. Vademecum kostet bare rundt 40 kr. Det liker jeg!

IMG_9619

PS: Mine produktanbefalinger gjøres på selvstendig grunnlag etter å ha prøvd produktene grundig selv. Jeg vil presisere at jeg har ingen samarbeidsavtaler med verken butikker, forprodusenter eller utstyrsleverandører. Dette er produkter jeg har prøvd, kjenner godt eller bruker selv. Ingen av tingene jeg anbefaler på bloggen er sponset på noen måte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s