Travle tider

IMG_9841
Ziva på sin 2-års dag, 18. juni 2015 ❤

Jeg leverte PhD-avhandlingen min for snart 2 måneder siden, den 8. mai. Etter det har det nesten bare handlet om Ziva og hund. Etter en vår med bare jobb, og nesten ingen tid til Ziva, har det endelig endret seg. Dagen etter at jeg leverte dro jeg med NRH-laget på en sporhelg. Å gå spor er ikke min og Ziva sin favoritt-aktivitet. Derfor må jeg tvinge meg selv til å jobbe med det. Jeg har skjønt at jeg må stole på Ziva, og la henne få jobbe i sitt eget tempo – ikke blande meg for mye. Hun gjør jobben, selv om hun ikke gjør det  spesielt teknisk ‘riktig’. Hun er en retriever, og går ganske høyt med nesen, går litt raskt og kan være unøyaktig, og hun vimser i sporet. Men hun finner gjenstandene, og slutten (og det er det viktigste!). Det er ikke ofte hun går av sporet. I løpet av sporhelgen i mai ble vi utfordret skikkelig, og gikk spor på 1 km og 2 km.

I løpet av de siste to månedene har vi også tatt noen tester og prøver. Vi klarte endelig Bronsemerket i lydighet. Etter to forsøk (der jeg begge gangene har fått null i øvelsen dekk fra holdt!) klarte vi det til slutt – en stor tilfredsstillelse. I og med at vi fikk opprykk fra LP 1 i vinter kan vi nå endelig gå løs på LP 2! I tillegg har vi tatt testene som trengs for å starte i bruks-klasser og jaktprøver.

I juni tok Ziva Mentalbeskrivelse og Kvalifiseringsprøven for retreivere. Jeg var veldig spent på Mentalbeskrivelsen. Ziva har hatt perioder der hun har vært ganske usikker, og har brummet av og til når vi har truffet andre hunder. Jeg gledet meg til å få en objektiv vurdering av hvordan hun reagerer på ulike situasjoner. Til min store glede gikk det veldig bra. Hun reagerte veldig hensiksmessig på det meste, avreagerte raskt, og undersøkte det som hadde vært skremmende på eget initiativ. Spøkelsene overså hun helt til de kom innenfor det de kalte indre revir (diameter på 4 meter). Da bjeffet hun og virket litt ukomfortabel. Ellers fikk jeg vite at hun er en veldig nysgjerrig hund, og ganske modig egentlig. At hun bjeffer på ukjente skikkelser når de kommer nær syns jeg er litt betryggende egentlig. Testen viste at Ziva løser vanskelige situasjoner ved å late som hun ikke er interessert. Hun er ikke nervøs, og ikke aggressiv. Godt å vite! Kvalifiseringspøven gikk veldig greit. Ziva gjorde alt jeg ba henne om. Hun reiste seg på skuddet, men flyttet seg ikke fra meg. Ingen problemer.

Ellers har vi deltatt (og vunnet vår klasse!) i Hønsecupen til Retreibverklubben i Oslo – kjempegøy! På siste post var det innkalling med forstyrrelser (løping mellom baller og leker og mat på begge sider), samt apport av tørkepapirkjerne med vaffel inni. Ziva var kjempeflink på innklaingen, kikket ikke på forstyrrelsene engang. Apporten tok hun kjempefint, og løp tilbake til meg, men måtte slippe den en gang for å lukte litt på vaffelen før hun leverte. Flink, syns jeg!

IMG_0043
Ziva og Ifa

I forrige uke traff Ziva søsteren sin igjen. Hun har bare denne ene søsteren, de var ikke så mange. Forrige gang de traff hverandre var da de var 4 måneder gamle da begge deltok på utstilling i Skien. Det var derfor en stor glede å endelig få treffe Ifa igjen. Jeg var så spent på om de var like, om de liknet, osv. Og gjett om de likner, på alle måter! De liker å leke på samme måte (løpe fort!), og de har det samme blikket, de er omtrent like store (Ziva er litt kraftigere), og temperamentet er veldig likt. Åååå, det var så fint å se de sammen!

IMG_0044
Ifa (foran) og Ziva (bak)

I kveld prøvde vi oss på B-prøvene i NRH. Ziva har vist seg å bli en ganske flink runderingshund. Hun elsker det og jeg syns rundering er kjempegøy. Dessverre var jeg litt stresset og nervøs, og dette fanget Ziva opp. Dessverre gjorde dette at samspillet ikke fungerte helt bra. Heldigvis klarte vi å få godkjent sporet. En stor lettelse å bli ferdig med det. Vi har to sjanser til på å ta runderingsprøven omigjen før utgangen av sesongen (før snøen kommer). Det skal vi klare.

De neste to ukene blir det mye trening. Ziva og jeg skal delta på to kurs på Clickercamp 2015; rundering og søk i bygg. Så skal vi ta ukas arbeid B i NRH. Jeg gleder meg spesielt til runderingskurset med Morten Egtvedt. Vi gikk feltsøk-kurs med han i august, og likte han som instruktør veldig godt. Ukas arbeid blir spennende. Det blir nok veldig utfordrende (og mye spor), men nettopp å utfordre meg selv er noe av det jeg liker ved å trene redningshund. Det er krevende, men utrolig givende å teste hunden og meg selv.

Og, den 18. juni fylte fineste, flinke, helrlige Ziva 2 år! Hun har blitt en flott hund, og jeg er utrolig glad i henne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s