Løpetid

 Endelig (!) var den her, Zivas løpetid. Jeg sier endelig for jeg har lurt på når den skulle komme. Det er vanskelig å planlegge aktiviteter når man ikke helt vet om det blir løpetid eller ikke. Ziva var ganske sent ute med sin første løpetid, hun var ca 14,5 måned gammel. Da hadde jeg gått og ventet på løpetiden siden hun var 10 måneder. Denne gangen var jeg spent på intervallet mellom løpetidene. Første løpetid startet 5. september, og denne startet 8. juli, så det er et intervall på 10 måneder – veldig passe! Den første løpetiden tror jeg Ziva syns var forvirrende. Hun var bitchy, og syns de fleste andre hunder var ganske irriterende og masete. Denne gangen har hun vært litt annerledes. Den første uken var hun klengete og veldig opptatt av å være nær meg. Hun er ikke en utpreget kosete hund, selv om hun liker kos hvis hun selv får bestemme når og hvor mye. Men den siste uken har hun vært ganske uinteressert i andre hunder,  villet være nær hele tiden, og har tittet meg i øynene støtt og stadig på tur. Når hun nå er hun høyløpsk, er hun veldig interessert i andre hunder (ikke helt vanlig for henne)! Vi har dessverre et problem i nabolaget med en som slipper hannhunden sin løs for å gå tur med seg selv til alle døgnets tider. Mange med tisper klager over at denne hunden ‘camper’ i hagen når hundene har løpetid. Jeg merket ikke så mye til han under Zivas første løpetid, men denne gangen er han her hele tiden! Han har tisset på noen sko som sto utenfor døra i hagen, og buskene mine (som jeg har sett). I går morges stakk han hodet inn inngangsdøren når jeg åpnet den for å ta ut Saga for å tisse. I dag traff vi han på morgenturen. Da ble han veldig nærgående og gikk i ring rundt oss, og fulgte etter oss. Det var ubehagelig. Ziva var veldig ivrig etter å gå bort til han, samtidig måtte jeg passe på Saga. Han kom av og til helt bort til oss før jeg klarte å jage han vekk litt igjen. Heldigvis stakk han av gårde etter en stund. Det var skremmende mens det stor på, jeg vet ikke hva jeg kunne gjort om han hadde bestemt seg for å hoppe på Ziva, det er snakk om en stor hannhund. Nå skal vi holde oss mest mulig innendørs de neste dagene, og vente på at Zivas hormoner roer seg litt og hun kommer på bedre tanker. For akkurat nå syns hun alle hannhunder er veldig lekre. Når hun ser nabohunden gjør hun seg så lekker hun bare kan. Og når jeg går ut for å jage han vekk hører jeg henne pipe og sutre inne, og hun hopper opp i sofaen og titter ut av vinduet for å holde et øye med han. Akk, de hormonene! Trøsten er at hun snart er seg selv igjen. Det skal bli godt å få løptiden overstått, og vite at det antagelig er 10 måneder til neste gang!

Reklamer

2 thoughts on “Løpetid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s