Endelig orden i bilen

IMG_1769
Slik ser det nå ut i bilen etter en liten opprydning og nye oppbevaringsløsninger. Under buret og kassene har jeg lagt fleecetepper. I området foran buret, der Ziva tråkker når hun går ut og inn av buret, har jeg lagt et teppe som suger til seg fuktighet og skitt. Legg merke til Jacson treningsvesken foran til venstre – like!

Etter å ha tenkt litt, og prøvd flere løsninger føler jeg nå at jeg endelig har kommet frem til et godt system på alle tingene i bilen. Når man trener så mye som jeg gjør med Ziva er det veldig upraktisk å ta med ting ut og inn av bilen hver gang. Da hadde det blitt mye sjauing, en typisk uke på våren eller høsten kan være slik: lydighet mandag, spor tirsdag, rundering onsdag og torsdag, kanskje litt lydighet eller feltsøk igjen på fredag, og i helgene er det gjerne trening i skogen enten en eller begge dagene – og jevnt utover året er det kurs eller treningssamlinger utenfor Oslo i helgene.  Jeg innså for lenge siden at det lureste er å ha alt i bilen. Men det blir fort rotete, når man må dra frem regnbuksen fra nederst i den store kassen, eller skal ha tak i feltgjenstandene som ligger litt på forskjellige steder. Og hva skal man egentlig gjøre med alle lekene og vannskålen som mangler en fast plass? Jeg har lenge hatt én stor plastkasse stående ved siden av buret, og ellers litt poser og stabler av ting her og der. En stor kasse er ikke lurt, skjønte jeg. Og selv om den var stor klarte jeg av en eller annen grunn ikke få plass til alt likevel. Jeg har observert litt løsningene vennene mine har. Mange bruker lure kurver, enten i plast eller metall. Mange har mindre beholdere for ulike aktiviteter, feks en beholder til spor- og feltgjenstander. En til det de trenger for rundering, og en annen for lydighets-stæsjet sitt.

IMG_1781
Utsiden av buret, lett tilgjengelig når jeg åpner den høyre sidedøren.

Mange har sporliner og annet festet på utsiden av buret. Det har jeg også hatt en stund, men i sommer fant jeg en ekstra lur løsning for det. Jeg kjøpte plaststrips og karabinkroker. Krokene er festet til buret med strips, og dermed henger krokene helt flatt og jeg får utnyttet dem mye mer effektivt. På buret har jeg kroker til sporlinene, sporselene, sporsløyfer, en liten pose med løsbitt og fig.belønning (baller), dummies, samt fastbittet, NRH og NBF dekken og NRH-vesten. Dette er ting jeg bruker mye, og som ofte blir vått eller fuktig. Da er det greit å få det hengt opp, og det er lett tilgjengelig når jeg skal trene.

 

IMG_1777
Strips, altså ❤
IMG_1773
Jeg gikk litt berserk med stripsene, og på siden av burdøren har jeg plassert en krok til halsbånd jeg bruker når vi trener, en godbitpose (Ziva får alltid en liten tørrforkule når hun går inn i buret), samt en holder med bæsjeposer. Alt jeg bruker hver dag er lett tilgjengelig!

Når det gjelder resten av tingene i bilen kjøpte jeg tre nye plastkasser. Denne gangen var jeg klok av skade og kjøpte kasser som hadde solid lukkemekanisme. Husker ikke hvor den forrige kassen ble kjøpt, muligens IKEA eller Biltema, men den hadde et lokk som bare skulle trykkes på plass. Fungerte veldig dårlig, og lokket fløt rundt løst i bilen mer enn det satt oppå kassen. Veldig irriterende! Jeg har tittet litt på ulike løsninger siden i sommer, men de som er fine (feks. Granit) er ganske dyre. For et par uker siden kom jeg tilfeldigvis over Coop Obs! sine kasser. Forholdsvis rimelig, og de virker solide, med noen gode løsninger. Jeg kjøpte en som var ca 50 liter og to på ca 15 liter (i tilleg har jeg en liten kasse med ltt førstehjelpsutstyr foran i bilen). Den store bruker jeg til å oppbevare alt av klær/skifte (ull, regntøy, treningsvest, sokker, hansker), dekken til Ziva, samt et ullteppe. I den ene lille har jeg samlet alle lekene til Ziva, samt apportbukker. Og i den siste lille kassen har jeg kjøpt en veldig lur innsats som gir esken seks mindre rom. Oppi der er (1) klikkere (2) store spor/felt-gjenstander i tøy (3) små spor/felt-gjenstander i tøy  (4) små spor/felt-gjenstander i plast (5) sporpinner og (6) spor/søk-gjenstander i lær – lurt, ikke sant?

IMG_1776
Alt har sin plass!

IMG_1766

Det er alltid noe som må tas med ut og inn i bilen når vi skal på trening, feks vann, GPS lar jeg ikke ligge i bilen, lommebok, godbiter, osv. Før ble det mye styr med plastposer, men etter at jeg kjøpte treningsvesken fra Jacson i sommer har det blitt orden på dette også. Denne er romsling, robust, og har masse smarte lommer. Perfekt til hverdagstingene som jeg trenger å ha med på trening.

Og hvem skulle trodd at en bitteliten Subaru Justy kunne være verdens romsligste hundebil? Buret til Ziva ble kjøpt brukt, og ble opprinnelig bygget for en Riesenschnauzer(!) Jeg har sagt det før, men det er (nesten) plass til hele verden i denne bilen – i hvert fall min verden 🙂

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s