Sladretur


I dag ble langturen en skikkelig sladretur. Her jeg bor leder nesten alle (tur)veier til Ullevålseter (om jeg ønsker å gå en litt lengre tur). Og på det siste stykket opp mot Ullevålseter er et skiløyper i alle retninger når det er snø. Jeg begynner å bli skikkelig lei av å traske de samme rutene med Ziva. Snøen har begynt å smelte i hagen hos oss, så jeg tenkte kanskje det gjalt skisporene også. Der tok jeg litt feil. Heldigvis gikk jeg en ganske sen tur. Den verste helgeutfarten var over tror jeg. Og sporene var harde, så det var ingen fare for at vi ødela sporene.

 Veien til Ullevålseter er stedvis ganske bratt, så skiløperne kom som kuler nedover mot oss. Det var derfor mange muligheter til å trene innkalling og jaktfot når de passerte. Ziva går mest rundt meg på tur, ofte et par meter foran meg. Vi fikk en fin rutine på at straks hun så en skiløper snudde hun seg i glede, hoppet inn på plass og ventet på godbit. Av og til kastet jeg ballen og da ble hun ekstra glad. Ballen er superbelønning! Denne typen sladretrening har vi gjort en del i forhold til andre hunder. Det begynner å bli ganske bra, men er fortsatt litt avhengig av hvor vi er, avstand til hunden, og hvor mye forstyrrelser som finnes.

Selvsagt fant Ziva gjenstander på turen, som ble hentet og avlevert på hånden. Og en utilgjengelig vott som hang på et gjerde halset hun på. Flinke søkshunden, alltid på jobb! Den morsomste gjenstanden hun fant i dag var en liten ketchupflaske(!) som fikk være med hjem. Ziva var tydelig stolt over innsatsen når hun poserte etter turen.

Reklamer

2 thoughts on “Sladretur

  1. Er første gang jeg leser bloggen din, men dette hørtes ut som en kjempe fin og effektiv tur – blir alltids litt trening på tur, er jo mengdetreningen som ofte teller. Du gav meg supert tips her egentlig å bruke sladretrening på denne måten også, jeg har nemlig en morsom en som synes skiløpere er artige, hehe. Herlig blogg, så ut som en flott tur! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s