Hva gjør man med løshunder?

Hannhund løpende mot høyløpsk tispe på tur. Hvordan løser man denne situasjonen?

Hva gjør man med løshunder? Det lurer jeg veldig på. Vi har en løshund i nabolaget. Eller, dvs vi har en hund som går løs. Jeg vet hvor han bor. Eieren lar han gå løs for å gå tur med seg selv til alle døgnets tider. Hun tror sikkert at det er fint for han med mye frihet. Men det er en hannhund med hormoner, så det han gjør er å oppsøke tisper med løpetid. Finner han dem på tur, slik han gjorde med oss på morgenturen i dag, så sirkler han rundt i flere minutter (se film nederst). Han utnytter enhver uoppmerksomhet fra meg for å komme inntil Ziva (og trolig forsøke å pare seg). I kveld kom jeg hjem fra noen ærend med bilen, og han sto og ventet på oss i hagen. Jeg klarte å få tak i han, og mens jeg holdt han fikk jeg lirket Ziva inn døren. Så festet jeg hannhunden i bånd ute mens jeg ringte til Politiet. Jeg har snakket med eieren svært mange ganger. Jeg har spurt pent om hun kan ha hunden i bånd, eller i det minste ikke slippe han løs uten at hun selv er med. Hun vender det døve øret til. Jeg har vært enormt frustrert over at denne hunden finner oss til alle tider på døgnet. En gang vi skulle gå på kveldstur på sensommeren i fjor, rundt midnatt, kom han luskende ut av mørket bak meg når vi gikk fra døren og ned mot veien. Jeg ble så redd da jeg merket at noe beveget seg bak meg. Jeg tenkte det var et menneske eller noe som skulle ta meg, og ble livredd. Etterpå var hunden så intens på Ziva. Hun var i bånd, men han løp i små sirkler rundt henne, og klarte også å komme inntil og var klar til å hoppe opp på ryggen hennes. En morgen ventet han på oss utenfor, og da jeg åpnet døren stakk han hodet inn. Når Ziva ha løpetid er han over alt hele tiden. Jeg vet at naboer med tisper opplever det samme. En nabo må bære hundene ut av hagen når hun skal på tur for han camper utenfor hos henne.

IMG_0382
Besøk utenfor døren om morgenen.

Jeg har dokumentert at han er løs og nærgående, gang på gang, over lang tid. Jeg har snakket med eier flere ganger. Alt jeg sier preller av. I kveld fanget jeg som sagt hunden og ringte Poilitet. De ringte eier, og hun kom og hentet han. Deretter ringte jeg Politiet for å få vite hva jeg skal gjøre neste gang. Hva gjør man når en hund går løs til alle døgnets tider, og er til så stor sjenanse? Det er utrolig skremmende å treffe han på tur. Jeg føler meg så sårbar, helt alene med Ziva i bånd mens han sirkler rundt oss stadig tettere i flere minutter. Politiet sa at jeg kan ringe dem når det skjer. Men jeg fikk inntrykk av at det ikke vil føre til noe. Det er ikke noe de kan gjøre, annet enn å ringe eier. Så kommer eier og henter han. Noen timer senere skjer det igjen, og runddansen er i gang. Dette er ingen løsning på sikt.

Under en liten snutt fra dagens morgentur 😦

Reklamer

One thought on “Hva gjør man med løshunder?

  1. Hei på deg! 😄 Må si jeg blir ganske provosert av å lese om, og se filmen du har lagt ut, om hvor ansvarsløs eiern til denne hannhunden er! Forstår deg kjempegodt, jeg har selv en tispe på 6 år som er veldig lydig, og har henne løs på tur hver dag… Men aldri når hun har løpetid! Da merker jeg ganske stor forskjell på henne, spesielt at hun rett og slett ikke følger med på meg, og suser rundt i sin egen verden. Og jeg ville blitt så frustrert over å måtte bekymre meg over en eier som lar hunden sin fly rundt slik som vises her!! Jeg blir faktisk skikkelig forbanna inni meg!! At det går an! OG HVOR I ALL VERDEN ER EIEREN HEN??? En ting jeg tenker på er at det er båndtvang fra 1 .april-20.august, så hvis hun lar bikkja si fly rundt sånn uten at hun ikke engang har kontroll på han, så burde det virkelig være mulig å anmelde henne?? Må si jeg blir flau og skammer meg på denne eierens vegne, for det er jo tydelig at det mennesket ikke har vett nok til å tenke lenger selv! Og det er jo strengt tatt ikke hannhunden sin feil, stakkar. Han følger jo bare sine naturlige instinkter! Så den eiern burde blitt bøtelagt spør du meg, med null respekt for andre som ferdes rundt seg… Jaja, huff! Håper dere finner en løsning og blir kvitt problemet.. Man skal ikke måtte bli plaget av sånt som det der, et ganske ekstremt tilfelle egentlig. Lykke til i alle fall! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s