Veien mot A-godkjenning

Lurer du på hva som motiverer Ziva når vi trener? Her ser du det. Det er denne røde pipeballen. Hun gjør nesten hva som helst for den! Jeg tror runderingen er ganske motiverende i seg selv, og det sosiale samspillet med figurant er også viktig. Men når hun ser denne ballen får hun tunnelsyn. Dennne typen baller kalles med rette ‘rusball’ – det er som en transe! (se film nederst i innlegget)

Denne bloggen har kun fått sporadisk oppmerksomhet i vinter (til tross for helt andre intensjoner ved nyttår…). Og ofte har den blitt en måte å få ut frustrasjon på. Jeg syns det har vært en lang vinter, og jeg har ikke vært så motivert til å trene hund. Jeg har vært mentalt sliten etter disputas i desember. All energi jeg har hatt har jeg brukt på jobben. Men siden påske har fokus kommet tilbake på trening av hund! Og nå er blikket rettet mot det store målet: A-godkjenning i NRH. Frem til august blir det en rekke delmål. Slik ser veien mot A ut:

  • Forberedelse til A, Dio 1 (Oslo): 20. april, 27.april, 10. mai, 25. mai og 1. juni
  • Feltsøk-prøve ✔ (bestått 1. mai!)
  • Orienteringsprøve
  • Mørkesøk
  • Lagtur Elverum (juni)
  • A-prøver ettersøk, 1. forsøk (av 3) – 25. juni – iiiik!
  • A-tren (med laget fra ukas arbeid B)
  • Ukas arbeid A, HKESNN (Hovedkurs Nord-Norge)
Fra orienteringstreningen. Vi leter etter poster på kartkoordinater, som lagkompier har satt ut.

Jeg forventer ikke å bestå søksprøvene (rundering og spor) ved første forsøk i juni, håper selvsagt men forventer det ikke. Det er litt for tidlig i sesongen, spesielt for runderingen. Men det er et krav at man har forsøkt seg på prøvene før man møter til ukas arbeid A. Dersom vi består ukas arbeid i august gjenstår da bare søksprøvene (evt den av prøvene vi ikke ennå har bestått). Vi har tre forsøk på disse denne sesongen (dvs de må være bestått før snøen kommer i høst).

Det er deilig å være i gang igjen, og det blir en spennende sommer! Vi har gått en del spor, med ulik lengde, liggetid og forstyrrelser. Dette har gått ganske bra, så jeg er optimistisk. Runderingen er bra på mange områder. Men vi må jobbe med utholdenhet (lange økter, 300 meter+ midtlinje), og så må jeg belønne mer selv hos figurant, og bruke påvisningsline. Her sluver jeg, dessverre. Ziva har ikke vært berørt av ‘rare figuranter’ tidligere (dvs figuranter som går, hopper, rører på seg, snakker, i gruppe, mm) men dette må vi også repetere litt før prøven i juni. Nok å gjøre!

Og, Ziva har timet løpetiden bedre denne sesongen enn i fjor. Hun har akkurat blitt ferdig med den! Ziva blir litt berørt av den, så det er utrolig deilig at hun nå antagelig ikke får løpetid igjen før rundt nyttår.

I helgen besto vi feltsøkprøven! Feltsøk har vi jobbet mye med, så det var deilig å få det til på prøven også (og ikke bare i konkurranse).

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s