Vannskål vs. vannskål

Ziva har et lite ‘handicap’. Eller en liten særhet som er litt irriterende i hverdagen. Hun har et slags hull i leppa. Det er ikke snakk om et fysisk hull i leppa, men når hun drikker så klarer hun ikke tette igjen leppene øverst i munnen. Dette resulterer i at en del vann kommer inn i munnen foran, og pumpes ut på siden. Dette er selvsagt ikke noe som plager henne spesielt mye, bortsett fra når det spruter på labbene. Dette skjer ganske ofte når hun drikker, men hun har lært seg å stå med forbena litt spredt, og langt fra skålen. Så strekker hun seg frem for å drikke. For meg betyr dette ‘avviket’ i drikketeknikk at det alltid ligger dammer av vann ved siden av vannskålen. Tidligere brukte Ziva Snøftes matstasjon. En flott matstasjon med to skåler. Men på grunn av vannsølet måtte jeg sutte å bruke den. Vann på parkett er ingen god kombinasjon i lengden… Jeg forsøkte lenge å ha en gummimatte under matstasjonen, men vannet havnet alltid utenfor. Sukk. Nå står vannskålen på badet. Der kan Ziva søle uten at det får store konsekvenser. Denne våren har jeg testet ut litt ulike vannskåler, i håp om å finne en skål som fanger spruten.

Her er de visuelle resultatene fra denne uhøytydelige testen:

 

Skål i stål uten kant

Opprinnelig har jeg brukt en helt vanlig skål i stål, ca 2 liter, Hunter ca kr 200. Jeg liker den godt. Den står godt på gulvet, rommer mye, og er hygienisk i og med at den kan vaskes i oppvaskmaskinen. Som man kan se av bildet søler Ziva mye med denne skålen :/

Skål med kant

Skål fra XXL i plast med kant, kr 23. Tanken min var at kanten ville stoppe vannet som kommer ut på siden. Det gjør den ikke. Kanten er for lav. Kanten dekker ikke over hullet i leppene. Det er noe bedre hvis jeg kun fyller i litt vann (ikke full skål), men da får jo ikke Ziva drukkert så mye hun vil hver gang. Men denne skålen er bedre en den uten kant (over). Teorien min er at en del av vannet drypper ned på kanten, og renner ned i skålen igjen. Men det er bare en antagelse. Bildet (og erfaringen min etter å ha brukt den i noen uker) tilsier at det er mindre sprut på gulvet med denne skålen. Men den er veldig stygg, og i billig plast, og står ikke godt på gulvet 😦 Så lysten til å bruke denne er ikke så stor kan du si…IMG_4550

 

IncrediBowl

BUSTER IncrediBowl, gummi, ca 2 liter, kr. 177. Denne skålen er ganske fin å se på. Tanken min var at de (ganske) høye kantene, og den smale åpningen ville fange spruten til Ziva. Som du kan se av bildet ble det ikke akkurat slik jeg hadde tenkt. Og skålen kan ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Det syns jeg ikke noe om, og jeg var ikke klar over dette før jeg pakket den opp. Et klistremerke å skålen gjorde meg oppmerksom på det. Så dessverre skuffet IncrediBowl ganske stort.

IMG_4790

…så konklusjonen blir

Av denne lille testen har jeg altså ikke kommet noe nærmere en god løsning. Jeg har gått tilbake til skålen i stål fra Hunter. Aller helst har jeg lyst at Ziva skal lære seg å drikke uten å søle slik at jeg kan kjøpe en av de lekre matstasjonene fra Mia Cara hos Pet Shop Girls. Men jeg tror ikke det kommer til å skje. Så hvis noen har forslag til en skål som kan fungere til å stoppe spruten vil jeg gjerne høre om det! Det er viktig at den kan vaskes i oppvaskmaskinen, og dersom den er bare litt fin å se på så blir jeg ekstra glad.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s