www.snoftesen.no

IMG_4985

Endelig har jeg tatt steget til ny nettadresse, min egen nettadresse! Herfra ligger bloggen på http://www.snoftesen.no 🙂  Og med det blir navnet likt over alt, på Facebook, Instagram og bloggen – nemlig SNØFTESEN (eller Snoftesen på nettet). Det er et navn jeg har blitt ganske glad i etter hvert. Det ble konstruert (og mest på tull) en dag for kanskje fem år siden. En kombinasjon av Snøfte og mitt eget etternavn som er Endresen: Snøfte + Endresen = Snøftesen.

Foto: Anna Bjurgård Compton
Foto: Anna Bjurgård Compton

Og gjett hvem som har hatt bursdag denne uken? Joda, det er Ziva. Hun er nå 3 år, og helt voksen (i hver fall på papiret!) Hun har endret seg mye det siste året, spesielt det siste halve året. Hun har blitt mye roligere, og fått en bedre av-knapp. Og hun er liksom litt ‘sindigere’ og mer avslappet og lar seg ikke gire opp like lett.Hun vet når hun trenger å mobilisere energi, og når det ikke trengs. Og så har hun landet litt mer i personligheten sin. Vet hva hun liker og ikke liker, for å si det sånn. Stort sett er hun enkel å ha med å gjøre, men hun er ikke så veldig sosial med andre hunder. Det hadde vært greit nok om hun ikke ville ha kontakt med andre hunder, men hun har kommet frem til at hun må være litt offensiv. Så når hun ser andre hunder på avstand blir hun litt usikker og må brumme litt. Det går greit å avlede henne, eller få henne med seg en annen retning. Og kommer vi nær er hun stort sett smørblid og hilser. Det er på avstand hun ikke er helt komfortabel. Jeg jobber med å få henne til å forstå at det er bare å gå utenom dersom hun er usikker. Men det vil nok ta litt tid. Ikke alle hunder er glad i å hilse, og Ziva skal ikke presses til å være sosial hvis hun ikke vil. Ellers fortsetter vi å jobbe videre med godkjenningskravene i NRH. Det tar mye tid, men er veldig moro og interessant. Planen var å A-godkjenne i år, men av ulike årsaker har jeg valgt å utsette dette til neste sesong (det kommer et innlegg om dette ganske snart). Så langt i sesongen har vi klart feltsøk-prøven, orienteringsprøven og mørkesøk. Så nå er det faktisk bare A-prøvene (rundering og spor), samt ukas arbeid A igjen. Dette tar vi i 2017.

Bilde 18.06.2016, 15.37.55

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s