Svømming!

Min venn Christine er så lur! I vår foreslo hun at vi kunne begynne å svømme med hundene. Kjempegod trening! – sa hun med entusiasme. Jaja, men blir ikke det litt kaldt da? Og hvor skal vi gjøre det? Og sånn i praksis, hvordan få hundene til å være med på det? Christine ser stort sett bare løsninger, det gjelder i runderingstreningen og tydeligvis også i svømmetreningen. Jo, det er bare å ha på seg våtdrakt, og hundene må ha en flytevest, og så svømmer vi små buer langs vann – i hvert fall i starten, for det må jo være en positiv erfaring for hundene. Selvsagt! Men hvor skal vi gjøre dette da tenkte jeg. Christine gjorde meg oppmerksom på at vi begge bor i gangavstand til Sognsvann, duh! Og Svartkulp. Og litt andre vann i marka. Etter litt om og men fant jeg omsider en våtdrakt i min størrelse. Og alle de praktiske tingene (Hvordan skal vi komme oss dit? Skal jeg ta på meg våtdrakten hjemme eller der? Hva skal jeg ta med? Hva skal jeg ha det i? Skal vi gå eller sykle eller kjøre?)  ble løst i hodet mitt så er det ganske enkelt – og veldig moro!

Ziva er ganske flink til å svømme, men hun er ikke veldig trygg på seg selv når hun skal svømme langt. Derfor kjøpte jeg en flytevest etter den første gangen. Jeg merker stoooor forskjell! Med flytevesten kaster hun seg ut i vannet fra land, og svømmer mye roligere og lenger.

Ziva og Ero er skikkelig gode kompiser, og begge er glade i vann. Vi valgte å bade i Svartkulp nær Sognsvann, for der er det litt færre mennesker. Vi har med et par leker til hundene som har ganske lav verdi. Dersom en av lekene har for høy verdi blir det rift om den, og hundene løper etter hverandre på land for å prøve å få tak i den fra den andre. Jeg pleier å ha med en vann-Kong med snor. I starten tok vi lekene med når vi svømte, men nå brukes de mer i starten og på slutten for å varme opp og belønne til slutt.

Vi svømmer ganske korte strekninger i buer langs land. Når hundene er flinke og svømmer sammen med oss belønner vi med godbiter på land (Vom-kuler, slafs!). Ziva skjønte dette prinsippet veldig raskt. Det tok én repetisjon. Ganske tidlig gjorde hun ‘feil’ en gang, og gikk på land midt i en bue. Da ble det ingen godbit på henne, og det syns hun ikke noe om. Etter dette har hun vært veldig flink til å svømme med oss.

I dag var den tredje gangen vi svømte denne uken. Vi prøvde et par lenger strekker denne gangen. De var på ca 3 minutter hver. I tillegg var det 3 kortere buer. Det ble rundt 10-12 min effektiv svømming sammenlagt. Dette er ikke medregnet svømmingen de gjorde når vi kastet lekene i vannet i starten og på slutten. Kjempefin trening for mennesker og hunder, og utrolig hyggelig! Det er noe helt annet å svømme i naturen enn i et basseng, anbefales 🙂

Reklamer

One thought on “Svømming!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s