Min hund er ikke til for å oppdra din hund!

Folketomt! Herlige juli 🙂

På turen i dag var det nesten helt folketomt i skogen. Det var så deilig! Juli i Oslo er egentlig noe av det beste som finnes. Alle er på ferie, og man har byen (og marka) nesten helt alene. Det var nydelig vær, akkurat passe varmt. Ziva koste seg, og jeg det samme. Plutselig kommer en stor vimsete hund inn fra venstre. Ingen eiere er å se. Ziva er ikke så begeistret for vimsete hunder, og blir litt usikker og irritert på dem. Hun knurrer ikke, men lager en brummelyd. Jeg prøver å hjelpe henne ut av slike situasjoner ved å komme oss bort fortest mulig. Unghunder, og vimsete hunder har en tendens til å ikke ta hintet, og følger eter oss. Da blir gjerne Ziva litt ekstra frustrert og utålmodig.

Plutselig kommer eierne ut av skogen, og de hører Zivas brumming. Ofte pleier hundeeiere å reagere med skrekk og frykt på Zivas brumming, for de tror all lyd er aggressivitet(!) Eller så reagerer de som eierne i denne episoden, de blir glade. De kunne fortelle at hunden er bare ett år gammel. De ble glade for Zivas brumming for deres lille håpefulle hadde «godt av å bli satt litt på plass». Mens jeg jobbet for å skape distanse mellom Ziva og denne hunden sto de og smilte og syns det var så flott at de hadde lykkes å treffe på denne (i deres øyne) flinke eldre hunden som kunne sette på plass deres egen. Først når jeg kom ganske langt unna dem, og hadde fått Ziva til å sitte mens hun ser på meg tar de hintet om at vi faktisk ikke vil delta i deres sosiale eksperiment.

Nei, Ziva og jeg tilbyr ikke våre tjenester til unghunder og hunder uten oppdragelse. Zivas jobb er faktisk ikke å oppdra din hund. Hun og din hund skal ikke «finne ut av det sammen». Ziva er litt usikker i møtet med ukjente hunder. Hun har nok å stri med om ikke din innpåslitne hannhund, som ikke kan ta et hint, skal klenge seg inntil henne og hoppe oppå henne som en frekk slask i tillegg. Ja, for det er ganske frekt av din hund å legge hode og forbein oppå ryggen hennes, selv når hun sitter rolig og overser etter beste evne. Det er ikke underholdene å se på. Du ser sosialisering og oppdragende lek. Jeg ser en hannhund som mobber og maser på min hund. Jeg er ganske sikker på at du ville blitt usikker, og sikker gryntet litt, om en ukjent, vilter unggutt kom løpende mot deg og begynte å kladde på deg, følge etter deg og klenge seg på deg mens du forsøkte å overse og komme deg videre. Det hunden din trenger er at du involverer deg, går på kurs, og oppdrar hunden din selv! Hvorfor er det Ziva sin jobb? Hvorfor skal jeg la deg utnytte min hunds snillhet slik at du slipper å gjøre den jobben du i utgangspunktet forpliktet deg til å gjøre da du anskaffet hund?

Dette innlegget er på sett og vis beslektet med Min valp er ikke til for din forlystelse.

Reklamer

One thought on “Min hund er ikke til for å oppdra din hund!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s