Årets favoritter 2016

Nok en gang nærmer vi oss slutten på året. På denne bloggen betyr dette en oppsummering av det beste utstyret jeg har funnet i år. Jeg er ikke sponset på noen måte, så dette er utstyr jeg har anskaffet selv og prøvd over tid.

Alfa sko

img_7904

Jeg har anbefalt sko til tur og hundetrening tidligere. Men da de gamle var utslitt i sommer måtte jeg finne noen nye. Jeg fikk anbefalt Alfa av flere lagvenner i NRH. Så på forsommeren fikk jeg meg et par, Walk Queen W. De var helt fantastiske! De gir god støtte på anklene, noe som er viktig for meg. Jeg har lett for å tråkke over. Når vi trener, går spor eller runderer, blir det mye gåing utenfor stier i høyt tempo. Da er jeg avhengig av god ankelstøtte. I tillegg er de lette å smøre og impregnere (med rett fett, vel å merke – se under), og en god såle som ikke er glatt. I høst fikk jeg mulighet til å bruke en rabattkode jeg fikk fordi jeg er aktiv i NRH. Da var det faktisk fristende å kjøpe ett par til av samme type, men jeg bestemte meg for å prøve Bever Pro Advance. Disse er jeg, om mulig, enda mer fornøyd med. De er litt tyngre, og høyere i skaftet. Det føltes derfor i starten som litt mer stivt å gå med dem, men det glemmer man fort. Jeg føler meg tryggere i ulendt terreng med disse skoene enn jeg noen gang har gjort. Endelig kan jeg føle meg nesten fri når jeg går i bushen! Tidligere har jeg måttet tenke igjennom nesten hvert steg, og hvor jeg setter føttene av redsel for å tråkke over. Det behøver jeg nesten ikke lenger.

Pedag lærvoks

img_7929

Jeg har utforsket markedet for impregnering og skofett til tursko/fjellstøvler de siste årene. Jeg syns ingenting har vært bra nok. Noen trenger ikke inn i læret godt nok og gjør skoene klissete slik at sand og jord fester seg til dem, andre krever at man varmer opp skoen for at det skal fungere, og noen virker det som ikke har noen funksjon i det hele tatt. Det er irriterende å kjøpe boks etter boks med fett og impregnering, og likevel sitte med våte sko etter 30 min på trening. Dyrt er det også. Men i sommer fikk jeg tips om Pedag lærvoks. Syns det har fungert helt ypperlig! Lett å påføre, trekker raskt inn i læret, og det hindrer at skoen blir gjennombløt. Dette produktet finnes hos flere forhandlere, jeg kjøpte på nett fra Hekta på tur.

RuffWear strikkbånd

img_7935

I påsken var jeg på hytta, og hadde med et bånd med strikk for å gå på ski. Tidligere har Ziva bare gått løs når jeg har gått på ski. Men nå ville jeg prøve å få henne til å gå litt foran og kanskje dra litt. Hun er en mild hund, så jeg ble rådet til å bruke et bånd med litt stikk og fleksibilitet. Jeg jobbet masse med Ziva som unghund slik at hun sluttet med å dra i båndet. Derfor var det et litt fremmed konsept for henne å dra på skitur. Strikkbåndet var en grei, litt kortere variant, og hun hadde selvsagt sele på. Gradvis dro hun litt mer og mer, og spesielt når vi hadde fått litt fart og i slake nedoverbakker. Det var kjempegøy, så dette blir det nok mer av denne vinteren. Det båndet jeg brukte i påsken var det litt hard strikk i. Litt senere fikk jeg tak i et strikkbånd fra ett av mine favorittmerker, RuffWear (kjøpt hos GoodDog Shop & Barkery). Dette er noe lenger og strikken er litt mykere. Ziva får derfor ikke like mye motstand når hun drar, og da tør hun å gå på mer. Strikkbåndet har jeg brukt på lufteturene på kveldene. Om kvelden er jeg passe sliten, og det er utrolig deilig å kunne gå på veien mens Ziva snuser uten å måtte følge på hele tiden, slik jeg må i et vanlig (kortere) bånd uten elastikk. Ziva er nemlig litt finslig på hvor hun tisser og bærsjer, så det må selvsagt gjøres et stykke fra veien etter å ha gått rundt i ring og frem og tilbake noen ganger.

Jeg har hatt et slags luksusproblem med Ziva, for hun hadde blitt nesten litt for flink til å ikke dra i båndet på tur. Ja, det er deilig med hunder som ikke drar i båndet, men det kan faktisk bli for mye av det gode. Det siste året har jeg hatt et lite prosjekt i hverdagen, nemlig å få Ziva til å bli litt frekkere og ta litt mer plass. Ved å bruke båndet med strikk på kveldsturen har hun lært seg at litt motstand i båndet også kan være greit. Det betyr ikke at hun har gjort noe feil. Det virker litt som Flexi-bånd, uten alle problemene og ulempene. Som med de forferdelige Flexi-båndene, belønnes hunden med strikkbånd for å dra i båndet med litt motstand. Dette fordi de kommer seg dit de vill, og dette er forsterkende. Med strikkbånd får hunden stor frihet på tur, men man unngår alle de forferdelige problemene som kommer med Flexi-bånd. Jeg mener det er ingen gode grunner til å bruke Flexi-bånd – ingen! Har du et slikt bånd burde det kastes. Kjøp heller et bånd med strikk! Men har du en hund som drar mye i båndet på tur (og du ikke liker det), da bør du i hvert fall ikke bruke Flexi-bånd for det gjør ting bare verre. For milde hunder som Ziva som i utgangspunktet ikke drar så mye, kan et bånd med strikk fungere veldig godt for å gjøre dem mer fortrolige med litt motstand i båndet.

PS: RuffWear syns jeg er et veldig bra merke. Men det er ofte vanskelig å få tak i. Det er ingen butikker eller nettbutikker (som jeg kjenner til) i Norge som har et godt utvalg av RuffWear-produkter. Hvorfor er det ingen som har det? Tips meg gjerne!

 

Venezia halsbånd fra Mia Cara

img_7918

Jeg elsker hundeutstyr av god kvalitet og god design. Og en av mine favorittbutikker er Pet Shop Girls, og det merket jeg liker best i deres vareutvalg er Mia Cara. Puten Ziva har i bilen er Mia Cara. Og i 2016 skaffet jeg dette halsbåndet. Det er bare så nyyydelig! Det er både elegant og litt ‘under stated’. Og svart halsbånd på svart hund er bare lekkert. I og med at dette er flettet så får man litt bling-effekt når lyset reflekteres og brytes på mange steder. Ziva og jeg trener en del og ellers går vi turer i skogen, så det blir ikke så mange anledninger til å bruke finstasen, men når vi skal på tur ute blant folk så får hun gå med dette halsbåndet. Jeg ønsker meg båndet/kobbel som matcher, men det har vært utsolgt i svart. Så det får vi kanskje kjøpt i 2017?

 

Lanullva ulldekken

img_7982

Når vi trener med NRH på høst og vinter kan det bli kaldt for Ziva å ligge i bilen. På treningskveldene ligger hun i bilen gjerne flere timer mens jeg hjelper til med trening av de andre sine hunder. Ziva har ganske godt med pels, men når hun ligger stille i kald bil må hun ha noe som varmer. Hun ligger enten med et ullteppe eller en dyndyne under seg (oppå den vanlige puten). Dessverre er hun ikke fan av å ha på seg dekken, så hun slapper dårlig av i buret hvis hun har noe på seg. Men i høst kjøpte jeg et Lanullva-dekken, etter å ha diskutert med meg selv frem og tilbake i nesten 1 år. Moren min strikket en ullgenser til Ziva å ligge i bilen. Den dekket over alt, men var ikke så populær med Ziva. Den var omstendelig å få på, og da blir ikke Ziva så samarbeidsvillig. Og hun tråkket noen ganger inni genseren med bakbena. Jeg liker derfor ikke å la henne være alene med denne på. Jeg vet at Canelana har et ulldekken som er populært, og mange har kjøpt dette. Jeg må si jeg ikke er spesielt imponert over Canelana. Jeg kjøpte noen produkter for et år siden, men ingen av dem er i bruk i dag. Jeg fikk også prøve Canelana ulldekkenet til en venn på Ziva. Dekkenet har en hals som ikke lar seg regulere. Dette betyr at hunder som er kraftig bygget i halsen, slik labradorer ofte er, må ha en ganske stor størrelse for å passe der. Men da er lengden og resten av dekkenet for stort på resten av kroppen. Og med en hund som Ziva, som ikke trives med å bli påkledd er en stram hals ingen stor vinner.

Lanullva har i det siste blitt veldig populært, men jeg liker ikke så godt å kjøpe dekken usett og uprøvd. Men så følger jeg bloggen retrieveren.com, og Lill-Iren snakker varmt om dekkenet. Så jeg bestemte meg for å prøve. Det er to ulike modeller. Den ene er som en genser, og den andre har borrelås foran og under magen. Slik kan man velge hva som passer hundens kropp, og hvilke behov man har. Jeg selvsagt valgt den med borrelåser. Jeg er kjempefornøyd med dekkenet! Det er mykt, lett og akkurat passe tykt, og det virker ikke som Ziva bryr seg så mye om å ha det på. Fargen er jeg sånn passe fornøyd med, men jeg valgte noe som kunne minne om NRH-blå. Når Ziva har dette på i bilen kommer jeg tilbake til en hund som føles lun og varm på kroppen. Det liker jeg! Ziva har str. L i fargen Arctic blue.

Helistar treningslommer

img_7937

Disse treningslommene har løst så mange praktiske problemer i hverdagen! Jeg bruker de på hver eneste tur og trening, hver eneste dag. Og det har jeg gjort siden påske. De er lette å vaske i vaskemaskinen. De er så behagelige å ha på, og rommer alt jeg trenger til en hver tid. Jeg har godbiter av ulik kvalitet i forskjellige lommer. Det er en lomme til klikkeren og bæseposene. Og i baklommen kan jeg ha ball og båndet, og hansker og annet. Jeg er veldig imponert, og disse lommene utkonkurrerer godbitvesken jeg har anbefalt tidligere. Det eneste jeg ikke liker så godt er at det er strikk i livet. Denne kan strammes, men dersom lommene blir litt fulle så siger de litt ned på hoften. Spesielt hvis jeg løper ut til figuranten i skogen, eller liknende. Litt irriterende. Og så er de ikke sånn veldig lekre å se på, spesielt bakfra. Jeg gremmes når jeg ser meg selv på bilder med disse lommene. Men fordelene overstiger ulempene (som for det meste er forbigående og kosmetiske). Mine treningslommer kjøpte jeg hos Catch Hundeutstyr.

Centaura myggspray

img_7914

Når man trener bruks er man i skogen i mange timer hver uke. Om sommeren kan det være en utfordring med tanke på fluer og mygg og andre kryp. Det er ikke bare enkelt å holde dem borte. Jeg har prøvd ulike sprayer og stifter de siste årene. Mange stinker! Og noen er klissete, mens andre dekker dårlig. I sommer fikk jeg prøve denne sprayen, som er utviklet for både mennesker, hund og hest. Den lukter ingenting, sprayen dekker godt, og den holder mygg og annet kryp borte i timesvis. Helt fantastisk! Jeg kjøpte min på Apotek1.

Muckboots

img_7909

I år har jeg vært i Molde 2 ganger for å trene med de flinke NRHerne der. Der runderer de på myrer(!) Det var en litt ny erfaring for meg. Og en våt opplevelse! Den første gangen jeg var der var jeg ikke klar over det, og hadde som vanlig på meg Alfa-skoene. De kom dessverre litt til kort i dette miljøet. Så da jeg dro tilbake i september var jeg litt bedre forberedt. Jeg har som nevnt tidligere litt lett for å tråkke over, og er derfor nøye med skotøyet. Jeg har ikke veldig god erfaring med støvler, for å si det slik. De er gjerne myke i skaftet og anklene, og gir dårlig støtte i ulendt terreng. Og sålen pleier ikke være veldig behagelig. Men med disse Muckboots hadde jeg ingen problemer med å gå på myr! Og selv om jeg er litt plattfot fikk jeg ikke vondt av å gå hele dagen med dem. Jeg bruker dem ellers på morgen- og kveldsturen hver eneste dag. Jeg har blitt imponert over hvor godt grep sålen gir i alt slags vær og føreforhold. Jeg kjøpte mine Muckboots på Felleskjøpet.

Baltic flytevest

img_7955

I sommer hadde jeg og en venn et prosjekt med å svømme sammen med hundene i et vann nær Sognsvann. Vi fikk ikke gjort det mange nok ganger til at vi og hundene kom i form, men det er utrolig moro. Vi jobbet med at hundene skulle bli trygge i vannet. Tanken var deretter å utvide svømmetiden slik at kondisen også ble bedre. Men så langt kom vi ikke før ferien ødela rutinen. Til neste år skal jeg gjøre mer av dette! Ziva er ganske flink til å svømme, og hun liker det ganske godt. Men svømmingen må ha et mål, feks hente en ball eller dummy. Hun er ikke trygg nok til å svømme lenge av gangen og uten noe bestemt mål. Men det ble mye bedre etter at hun fikk på seg flytevesten fra Baltic. Dette er ikke en redningsvest, og den vil nok ikke egne seg så godt om hunden skal bruke den i båt. Den har et håndtak på ryggen, men stroppene under magen er trolig ikke solide nok til å løfte en hund som Ziva. Og skulle jeg hatt en redningsvest hadde jeg helt klart valgt noe med mer oppdrift (gjerne også under bryst/buk) og med solid håndtak/stropper, som RuffWear sin redningsvest. Men disse er ganske klumpete og stive. Med Ziva som innbiller seg at hun nesten ikke klarer å røre på seg når hun har noe på kroppen, så er ikke slike flytevester så enkle å svømme med (i hvert fall ikke ennå). Baltic-vesten er en flytevest, og det er netteopp dette jeg har brukt den til: flyte. Den gir akkurat nok oppdrift til at Ziva kan slappe litt av når hun svømmer. Det blir ikke like hektisk, og hun haster ikke etter å komme på land. Til svømming sammen med hunden var denne helt utmerket. Men det er viktig at man hele tiden følger med, og at stroppene strammes godt så hunden ikke får bakbeinet hektet inn i en stropp når den svømmer. Jeg kjøpte flytevesten hos Clas Ohlson.

Malacetic Wet Wipes

img_7917

Jeg er så heldig at jeg er på et NRH-lag sammen med flere veterinærer. En av dem tipset meg om Malacetic Wet Wipes. Det er et antibakterielle wipes som kan brukes til rengjøring av hud på hund, som hudfolder, under halen, lepper, ører, mellom tærne osv. Ziva fikk våteksem i sommer, og da kunne jeg sette igang tiltak med én gang, før veterinærtimen. Jeg klippet pelsen rundt, fjernet skorpene og vasket med Malacetic flere ganger om dagen. Det så ganske fint ut, det var en lettelse å unngå spredning av våteksemen mens jeg ventet på veterinærtimen. Et flott produkt å ha tilgjengelig hjemme! Jeg kjøpte min hos veterinæren. Unngå andre liknende produkter/wipes, de er ikke det samme!

NB: Det er ikke mulig å bruke wipes i stedet for å gå til veterinæren. Forverres hudproblemene må du selvsagt oppsøke veterinær!

TIL INFORMASJON:

Jeg vil presisere at jeg har ingen samarbeidsavtaler med verken butikker, forprodusenter eller utstyrsleverandører. Dette er produkter jeg har prøvd, kjenner godt eller bruker selv. Ingen av tingene jeg anbefaler på bloggen er sponset på noen måte. Den årlige anbefalingslisten er et resultat av mine egne erfaringer gjennom kalenderåret.

FØLGER DU OSS PÅ SOSIALE MEDIER?

Ziva er aktiv på Facebook med sin egen side. Husk å ‘Like’ den her! I tillegg er jeg aktiv med bilder av Ziva og det vi gjør på Instagram. Kontoen heter @snoftesen – følg oss gjerne.

 

Reklamer

5 thoughts on “Årets favoritter 2016

 1. Jeg elsker flexiline. Genialt å ha når bikkjedyret har løpetid, og trenger litt større snuseradius. Jeg bruker ikke strikkbånd på gåturer, kun hvis hun skal trekke.
  Ellers har jeg lurt veldig på disse skoene, og støvlene, så takk for info om de.
  Ang treningskjørtet så er jeg helt enig. Dog er jeg enda mer glad i vesten.

  1. Takk for kommentar! Skoene er veldig bra, men det er selvsagt ikke vintersko. Det gjenstår å finne gode sko til vinterføre. Jeg syns treningslommene er så geniale fordi de kan brukes både på turer og trening, og jeg trenger ikke flytte ting (godbiter, bæsjeposer, ball osv) fra jakke til jakke avhengig av hva vi skal. Den kan brukes uten jakke/bukser med lomme, og jeg kan ha jakke på meg over. Uansett har jeg tilgang på alt. Når jeg trener med redningshundene (NRH) må vi være uniformert (gul vest), og da kan jeg likevel ha treningslommene på under vesten.

   Når det gjelder flexiline mener jeg den burde vært fjernet fra markedet. Den har ingen funksjon som annet utstyr ikke også kan fylle. I tillegg skal det lite til for å påføre mennesker og hunder alvorlige skader med Flexiline. Jeg er klar over at enkelte bruker den på en ganske forsvarlig og begrenset måte, men det er et flertall som ikke er like bevisste og flinke. Flexiline har ingen gode egenskaper – ingen! Du kan få akkurat den samme friheten for hunden med en god langline og litt trening i å håndtere den, og uten samme høye risiko for skader.

 2. Elsker disse årlige utstyrsinnleggene dine, får så mange gode tips 🙂

  Og så kjekt at du var så fornøyd med Lanullva dekkenet. Jeg har nemlig ikke prøvd noen fra Canelana og ser jo at de er veldig populære rundt om på nettet, så kan ikke sammenligne. Jeg synes Ziva var veldig fin i den blåfargen ❤

  Og tusen takk for link til bloggen min 🙂 En riktig god jul til deg og Ziva 🙂

  1. Så hyggelig å høre at favorittene min er til inspirasjon! Er veldig fornøyd med dekkenet fra Lanullva. Elsker at det er så lett, men samtidig lunt og godt. Fargen er veldig fin til Zivas svarte pels, egentlig. Det er bare at jeg personlig fortrekker svart eller rød. Men de fargene fantes ikke til dekkenet. Jeg kjøpte også genser og lue til meg selv (også veldig bra!) i svart, syns egentlig det var litt dumt at jeg ikke kunne kjøpe dekken i matchende farge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s