Vårens treningsplan

Vi har hårete mål for våren. For å komme har jeg laget en detaljert plan. Vi går på Canis sitt KlikkerTrener-kurs denne vinteren. I tillegg skal vi bestå A-prøvene i NRH, samt konkurrere i LP kl II og NBF kl C rundering. Det er mange momenter og øvelser vi skal jobbe med de neste månedene. Planen er å ha fokus på 3-5 momenter/øvelser i uken, og gjennomføre 3 korte økter (5-10 min) hver dag. Repetisjonene skal loggføres for å sørge for at vi jobber på en effektiv måte, helst med 80% vellykkede repetisjoner i hver økt. Alle planene har jeg samlet i et Excel-dokument med flere faner:

skjermbilde-2017-01-10-kl-11-07-56

Her er årsplanen (utsnitt)

skjermbilde-2017-01-10-kl-10-57-38

Ukeplan, dvs oversikt over hvilke øvelser som skal trenes når. Milepæler og mål står øverst, over ukenummer.

skjermbilde-2017-01-10-kl-10-58-04

Så er det treningsloggen, som blir den viktigste siden i hverdagen:

skjermbilde-2017-01-10-kl-11-00-14

Her skriver jeg for hver økt hvordan repetisjonene har gått (ikke tatt med på bildet over). Jeg bruker en rett strek for en vellykket repetisjon, og en O for en repetisjon som ikke gikk etter planen. Så en økt kan for eksempel se slik ut: IIOOIIIIII Her har jeg hatt 10 repetisjoner, og vi er på akkurat 80% Kriteriene avhenger av hvor vi er i treningen i forhold til grunnferdighetene. De har jeg oversikt over på en separat fane i dokumentet. Da vet jeg hele tiden hvor vi er når de gjelder de enkelte øvelsene som står på planen.

skjermbilde-2017-01-10-kl-10-58-46

Vi jobber også med andre ferdigheter på KlikkerTrener-kurset. Disse har jeg en liknende oversikt over i en egen fane.

skjermbilde-2017-01-10-kl-10-59-02

Planen er lagt. Nå gjenstår det ‘bare’ å følge planen 😛 Følg med her fremover!

Reklamer

3 thoughts on “Vårens treningsplan

 1. Shit, her sitter jeg og lager excelark for valpis på 8 uker (om grunnferdigheter), også kommer jeg over «rygge i vinkel langs vegg», noe jeg stusser fælt på hva er. Googler, og ender opp på denne bloggen (fordi du har nevnt det i en treningsplan). IMPONERT over treningsplanen din! Mine ser ordentlig lusne ut i forhold! Nå er yngstefrøkna riktignok 8 uker, men hun på 1,5 har slett ikke i nærheten av en sånn treningsplan som det der! Hadde det vært mulig å liste utav deg en mal, tro? 🙂 I så fall: let me know! Og selvsagt: det samme om du har lyst til å forklare hva rygge i vinkel inntil vegg betyr! 😉

  Mvh
  Tine (som også kan nås på tineharstad (a) hotmail dått com 😉

  1. Så hyggelig kommentar! Rygge i vinkel betyr at hunden rygger, enten fra posisjon stående foran deg, eller fra utgangsstilling. Det er lettere for hunden å rygge rett bakover (i begge posisjoner) dersom den har en vegg å rygge langs. Rygger den bakover når den står foran deg kan det være lurt å gjøre dette feks i en gang der hunden har vegg på begge sider. Da er det lettere å få utløst rett adferd som man kan belønne. Veggen blir en hjelp, så den må fjernes så raskt som mulig. Da kan det være lurt å bruke en lav vegg eller kant i stedet i en overgangsfase, feks en mur rundt et blomsterbed eller en fortauskant. På sikt skal hjelpen fjernes helt. Når hunden kan rygge rett bakover kan man begynne å trene på vinkel (type 90 grader). Dette er lettest å få til i hjørnet på et rom eller en fortauskant. Hjelpen må fjernes så fort som mulig når hunden skjønner øvelsen.

   Treningsplanen er ikke optimal, men var til stor hjelp i planlegging av ukene fremover. Nå er den jo full av mine notater og planer, men jeg skal se om jeg får laget en ‘ren’ mal-versjon. Sender den i såfall til deg når den er klar.

   Lykke til med nurket!

  2. Treningsplan mal sendt på mail! Send meg gjerne en tilbakemelding når du har fått brukt den litt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s