Puuuh!

Endelig er løpetiden over for denne gang! Dette var Zivas fjerde løpetid og det var rimelig heftig denne gangen. Hun fikk første løpetid da hun var 15 måneder gammel, og har dem med ca 9,5 måneders mellomrom. De første gangene hun hadde løpetid virket hun selv litt forundret over det hele, og at hun ikke ville ha nærkontakt med andre hunder, men ble veeeeeeelig vennlig mot andre de dagene hun var klar. Forrige løpetid oppdaget jeg at hun satt i sofaen og kikket etter hannhundene ute. Vi har en uansvarlig hannhund-eier i nabolaget som lar han gå tur alene. Så han har holdt seg rundt oss mye de dagene Ziva har hatt løpetid. Og vi har truffet han på tur. Men denne gangen har vi ikke sett snurten av han i hagen, heldigvis. Denne gangen har Ziva vist et helt annet egeninitiativ enn tidligere.  Hun har vært urolig inne, ligget ved døren og sittet i sofaen og kikket ut av vinduet. Hun stikker ikke av på tur, men hun har vært veldig interessert i andre hunder, og hannhundene har kommet løpende til henne på tur tvers over jorder og gjennom skogen. Og hun har stilt seg opp med halen til side for både tisper og hannhunder – og meg! Hun er i sin beste alder, og hormonene har rast gjennom kroppen.

 

Etter tre uker er det deilig at dette er over, og gode, kjente, fornuftige Ziva er tilbake. Jeg kan forstå de som vil ha hannhund og ikke tispe. Det er litt styr med løpetid. Jeg har mest erfaring med hannhunder selv, og det er helt klart noen fordeler med dem. Men, Ziva har bare løpetid hver 9. måned, det er virkelig ikke ille sammenliknet med andre tisper. Likevel er det intenst mens det står på.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s