Velkommen høst!

Foto: Majbritt Schunck
Det har vært en litt frustrerende sommer. Ingenting har egentlig gått etter planen. Dette var sesongen vi skulle A-godkjenne i NRH, alle planene var lagt tidlig i vår. Vi trente godt hele våren, og 20. mai skulle vi ta A-prøvene – før det ble for varmt. Deretter ville vi ha god tid til å trene på momentene til den såkalte ukas arbeid. Slik gikk det altså ikke. Den 14. mai var planen å trene ett siste spor før prøvene. Det endte på legevakten med en kneskade. Deretter nesten 3 uker på krykker. Vi karret oss gjennom A-prøvene 3. juni, men kort tid etter fikk Ziva et utbrudd av utslett og kløe. Det ble påfølgende antibiotika- og kortison-kur. Veterinæren barberte henne på hele undersiden, fra mellom forbeina til mellom bakbena. Hun raste ned i vekt og mistet pelsen på ryggen i dotter 😦 Ikke noe hyggelig syn. Det ble ikke mye overskudd til å trene momenter til ukas arbeid med meg i rehabilitering hos fysioterapeut for kneet og Ziva som ble utredet for allergi.

På prøvene i ukas arbeid gikk det dessverre ikke så bra. Ziva, som har meldt stødig fra første treningshelg for over 3 år siden, fikk problemer med meldingen under ukas arbeid. Det var uventet, og det ble bare verre og verre. Vi kom ikke til å bestå. Og for å skjerme Ziva fra flere situasjoner hun ikke mestret, for å forhindre at hun fikk flere erfaringer med å ikke gjøre rett i en meldingssituasjon, valgte jeg å avslutte før tiden. Det føltes som et stort nederlag å ikke komme igjennom alle prøvene. Nå er jeg usikker på hvordan vi skal fortsette i NRH, og om vi i det hele tatt kommer i mål. Men meldingen skal bli stødig igjen, det vil bare ta litt tid. Og rundering elsker vi, så det skal vi uansett fortsette å trene! 

Det er heldigvis straks august, og det er snart slutt på denne merkelige sommeren. Jeg gleder meg til høst og kjøligere dager (ingen stor fan av varmen), rutiner, hverdag og faste treninger igjen. Og, om noen få uker begynner endelig instruktørkurset til Canis. Jeg gleder meg virkelig til å få nerde med hundetrening og klikker hver eneste uke i 9 måneder fremover! I høst skal jeg også få lov til å være instruktør på 5 ulike kurs; grunnkurs lydighet, bronsemerkekurs, brukslydighet, og 2(!) runderingskurs – det første hos Norsk Retrieverklubb avd. Oslo og Omegn, det andre hos Lahaugmoen Hundesenter. Dersom du er bare bittelitt nysgjerrig på hva rundering er vil jeg anbefale deg å melde deg på et kurs. Det er en fantastisk måte å aktivisere hunden på, alle elsker det! Jeg har lenge drømt om å få muligheten til å holde kurs i rundering. Gleder meg skikkelig til disse helgene. Rundering er helt klart min favoritt med hund, og jeg gleder meg til å få dele dette med andre.

Er du interessert i å delta på kurs hos meg? Du kan påvirke hvilke kurs som settes opp: Klikk på denne linken, og svar på undersøkelsen min!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s