Spennende nytt

nytt_DSC1493
Ziva og Snøfte. Foto: Rolf Estensen

Jeg har vært heldig og fått holde ganske mange kurs de siste årene. Men jeg er alltid på søken etter mer kunnskap, og er alltid tørst på mer hundetrening. Derfor ønsket jeg å ta et instruktørkurs, i tillegg til NKK sitt trinn I-kurs. Som nevnt tidligere har jeg siden august 2017 gått Canis sitt KlikkerINSTRUKTØR-kurs. I april leverte jeg alle prosjektoppgavene, og i midten av april fikk jeg beskjed om at jeg hadde bestått – lykke! Det har vært et krevende kurs, med webinarer hver uke og en rekke prosjektoppgaver. På dette kurset må man jobbe jevnt fra august til mai. Oppgavene skal vise at hunden (og du!) har hatt utvikling i treningen (feks grunnferdighetene skal måles over flere måneder), man må vise at man forstår sentrale treningsaspekter som stimuluskontroll og baklengskjeding (og kan planlegge og trene hunden, uten ‘oppskrift’ fra andre). I tillegg skal man bruke treningsmetodene på seg selv, og foreta selvtrening(!), samt levere til skriftlige oppgaver med feedback (gi tilbakemelding til andre som trener sin hund), lage kursplaner mm. Det er et omfattende, utfordrende, ekstremt lærerikt og utrolig morsomt kurs!

Det finnes mange instruktørkurs der ute på markedet. Det er mange flinke folk som driver med hund i Norge! Jeg har kikket på og vurdert mange av tilbyderne av instruktørkurs før jeg valgte Canis sitt. Som med det meste i livet er det fordeler og ulemper med alt – også instruktørkurs. Det som gjorde at jeg valgte Canis var at jeg ønsket å bli skikkelig god på klikkertrening. Noen instruktørkurs gir deg smakebiter på ulike hundesporter og gir deg kjennskap til litt av alt. Med Canis sitt instruktørkurs blir du veldig god på å klikkertrening. Når du er det kan man bruke denne til å trene det meste (også seg selv!). Forstår man prinsippene og er god på læringsteori, så kan dette overføres til alle hundeaktiviteter. Dette mener jeg er det som gjør Canis sitt instruktørkurs unikt, og det var derfor jeg valgte å ta det.

Når det er sagt, så er det en ekstra bonus at Morten Egtvedt og Cecilie Køste er hovedinstruktører på kurset. Ønsker man å bli skikkelig god på klikkertrening og bli klikkerinstruktør, hvorfor ikke bare gå rett til kilden? Disse to er, og har vært det lenge, pionerer på klikkertrening i Norge.

nytt_DSC1512
Foto: Rolf Estensen

Alle som består Canis KlikkerINSTRUKTØR-kurset kan søke om å bli Canis-instruktør. For ca 1 måned siden søkte jeg om dette, og fikk raskt positivt svar! Jeg er overlykkelig over å være blant de flinke instruktørene i Canis Hundeskole. Jeg har i vår vært en av instruktørene tilknyttet Lahaugmoen Hundesenter. Det kommer jeg til å fortsette med. Men mine kurs kan du heretter også finne på Canis Hundeskole sine nettsider. Som tidligere kommer jeg til å holde kurs i lydighet og grunnferdigheter. I sommerhalvåret vil jeg også tilby kurs i bruks, som rundering, og etterhvert spor og feltsøk. Jeg tilbyr også privattimer.

Jeg tok Canis sitt KlikkerTRENER-kurs i fjor, før instruktør-kurset. Det var jeg veldig glad for at jeg hadde gjort. Det gir et solid grunnlag i klikkertrening før man tar instruktør-kurset. Disse KlikkerTRENER-kursene tilbys flere steder i landet, og er ikke like omfattende som instruktør-kurset, men veldig nyttige – og de gir deg en smakebit på hva du møter mer av på instruktørkurset. Jeg kan varmt anbefale KlikkerTRENER-kurs til alle som er interessert i og vil lære mer om klikkertrening!

Endresen
Foto: Rolf Estensen
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s