Treningsgruppe?

Det er veldig vanlig å gå kurs med hunden sin. Men har du sett at det også finnes noe som heter treningsgruppe? På kurs (enten helgekurs eller kurs som går over flere uker) er det gjerne noe bestemt man skal lære, feks grunnferdigheter, eller hverdagslydighet, valpekurs, spor, rundering, osv. Det er et fastsatt pensum og læringsmål. Så hva er da en treningsgruppe?

Et raskt søk på nettet viser at hva som legges i begrepet treningsgruppe varierer veldig. Hos noen hundeskoler er det et ekstra aktiviseringstilbud for de som har fullført visse kurs hos med dem. Gruppen kan administreres løst av en instruktør, der noen av gangene er egentrening uten denne. I enkelte treningsgrupper ser det også ut som deltakerne bestemmer det meste av innholdet. Hos andre igjen er treningsgruppen et sted man kan delta for å få smakebiter av ulike hundesporter. For eksempel kan man få to kvelder med rallylydighet, to kvelder med agility, to kvelder med lydighet, osv. Eller hvis man er interessert i søk kan det være smakebiter på spor, rundering, feltsøk, nosework osv. Det som virker felles for alle treningsgruppene er at de ikke har noen bestemt slutt. Det er et gitt antall ganger, men deltakerne kan ha utbytte av å fortsette på treningsgruppen i overskuelig fremtid. Ekvipasjen blir sånn sett ikke ‘utlært’.

B9919101-1328-44AE-8118-BE8BB652FBB3
Bilder fra treningsgruppe innendørs våren 2018.

Jeg har treningsgrupper i både rundering og det jeg kaller lydighet. På mine treningsgrupper er jeg alltid tilstede som instruktør, og de arter seg på mange måter som kurs. Men hver enkelt deltaker får stor frihet til å definere hva de ønsker å trene på. Slik jeg ser det er treningsgruppene et sted deltakerne kan få utvikle seg og sin kunnskap i hundesporten med god støtte fra meg. I runderingsgruppen runderer deltakerne selvsagt, og får tilbakemelding på dette. Men jeg forbereder deltakerne på hva som kommer videre i treningen, ting som kan jobbes med separat fra skogen, osv.

«Jeg synes det er utviklende å gå ukentlig over lang tid. For ikke å glemme det å gå sammen med andre som har kommet lengre i treningen enn meg.»
– Anne Line Berntsen

I gruppen som jeg har kalt treningsgruppe i lydighet står deltakerne fritt til å definere selv hva de vil trene på. Navnet på gruppen er muligens litt misvisende, for det trenes ikke bare på konkurranselydighet! Her kan deltakerne selv bestemme hva de ønsker å trene på, være det seg hverdagslydighet, forstyrrelser, eller triks – i tillegg til lydighet eller rallymomenter. Denne gruppen foregår innendørs i oppvarmede lokaler. I høst begynner den 3. september, og strekker seg over 10 ganger til desember. Tanken er at man skal kunne ha kontinuitet i treningen, en fast treningsavtale som motiverer. Som instruktør bidrar jeg med tips og innspill til løsninger slik at man ikke blir stående fast i treningen.

Treningsgrupper er effektiv trening. Du blir selvstendig i treningen, men får innspill og tips fra meg som instruktør til å få større fremgang en du muligens ville hatt på egenhånd.

Det er fortsatt ledige plasser på treningsgruppen innendørs som starter 03.09., og det er mulig å henge seg på fortløpende utover høsten. Du faktureres for de gangene som er igjen. Høres dette interessant ut? Mer informasjon og påmelding her: 
http://canishundeskole.no/kurs/lydighet-treningsgruppe/

Høstens treningsgruppe i rundering er godt i gang, og helt full. Men, det er satt opp en  treningsgruppe i rundering (‘weekend edition’ 😉 ) utvalgte søndager utover høsten. Mer informasjon og påmelding her: http://canishundeskole.no/kurs/rundering-treningsgruppe-helg/

Zita (terriermix) er deltaker på høstens treningsgruppe i rundering.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s