Snøfte

Snøfte (04.04.2003-08.04.2014) var en svart Labrador. Han var tredje generasjon førerhund, født på kennelen til Norges Blindeforbund, Stifinneren. Stamtavlen til Snøfte finner du her. Han gikk i aktiv tjeneste som førerhund i ca 1,5 år. I denne perioden utviklet han en kronisk lidelse som påvirker neglene. Klokapselløsning (SLO – Symmetrical Lupoid Onychodystrophy) er en autoimmun sykdom som gjør at neglene er skjøre, sprekker eller løsner ved å løfte seg opp. Snøfte gikk jevnlig til kontroll hos veterinær. Han tålte ikke kortison (den vanligste behandlingen for SLO), så lidelsen ble heller holdt stabil ved hjelp av diett og vitaminer.

Snøfte bodde med meg i Oslo fra oktober 2010. Våren 2011 begynte vi på terapihundkurset til NODAT. Og i september 2011 ble vi godkjent som en terapihundekvipasje. Vi besøkte et sykehjem hver uke i ca ett år. I 2012 tok vi et kurs i dyreassistert pedagogikk hos Norske Terapihundskolen (NTHS) og ble i 2013 godkjent for arbeid med barn under 13 år, såkalt lesehund og barnehund.

Snøfte var en fantastisk hund! Snill, intelligent, vennlig og klok. Han var min læremester, og gjorde det sammen med Ziva. Han og Ziva fikk 7 måneder sammen. Helsen ble gradvis dårligere og han fikk sovne inn 08.04.2014. Snøfte hadde flere, og sammensatte helseproblemer på slutten, deriblant en fettsvulst mellom lungene som begrenset lungekapasiteten og trolig presset på vagus-nerven (med ulike følger), forkalkninger i skuldrene som begrenset bevegelsene, og trolig defekte flinmmerhår i halsen som gjorde at han måtte hoste opp slim flere ganger om dagen.

Snøfte har farget hele min verden i løpet av de årene jeg kjente han. Hans verden var min verden. Snøftes verden er også Zivas verden. Derfor ønsker jeg å fortsette å skrive innlegg her, og bloggen skal fortsette å hete Snøftes verden. Min holdning til Ziva, til hundetrening og livet med hund er Snøftes fortjeneste. Alt jeg gjør og blogger om er i hans ånd, det er derfor bare passende at bloggen videreføres og beholder hans navn.

 

Reklamer

3 thoughts on “Snøfte

  1. Hei, så koselig å lese om Snøfte 🙂 Jeg har broren hans Super, og har ikke hørt noe om de andre søskene hans siden kursene på førerhundskolen 😉
    Snøfte ligner veldig på Super bortsett fra at Super har verv i pannen. Super ble ikke førerhund og har levd hele livet sitt som familiehund.
    Med vennelig hilsen Marie og Super

    1. Ååå, nå ble jeg glad! Så hyggelig å høre fra deg Marie, og så fint å høre om Super!!! Super og Snøfte var avbildet sammen i førerhundkalenderen i 2014 – april 🙂 Snøfte var verdens mest fantastiske hund ❤ Han døde dessverre i april 2014, da var han ganske dårlig. Jeg har ikke kontakt med noen av de andre søskene til Snøfte, men har litt informasjon fra en førerhundtrener jeg kjenner. Skrev om det her:
      https://snofte.wordpress.com/2013/03/28/snoftes-historie2/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s