Om meg

På dagtid er jeg kunsthistoriker har en doktorgrad fra Universitetet i Oslo (2015). På fritiden bruker jeg mye tid på Ziva og trening av hund. Om sommeren trener vi bruksøvelser (spor, rundering og felt) og med NRH, og trener i skogen flere ganger i uken og i helgene. I tillegg trener vi brukslydighet med Oslo og Omegn Dressurklubb (OODK). Innimellom dette er jeg aktiv med Retrieverklubben av Oslo og omegn med retrieverjakt og de utrolig hyggelige årlige cupene: Hønsecup og Jaktcup. Våren 2016 gjennomførte jeg og besto NKKs instruktørutdannelse Trinn I.

Jeg elsker å trene bruksøvelser, og rundering er helt klart favoritten! Jeg har gått en del kurs, og elsker å lære mer om hund. Men jeg er også kresen på hvem jeg trener sammen med, og hvilke instruktører jeg tar kurs hos. Det er viktig for meg at hundetrening skal være positivt og lystbetont, for både hund og fører. Og jeg er opptatt av at fokus ligger på mestring og glede, og at man bygger relasjon og tillit. I tillegg skal metodene være basert på forskning, og være effektive. Jeg vil ha en hund som er kreativ, tør å tenke selv, og som blir en problemløser. Når dette er fokus er det bare positive treningsmetoder som gjelder. Jeg bruker positiv forsterkning når jeg trener, og i svært begrenset grad uteblivelse av belønning ved gal adferd (negativ straff). Jeg bruker ikke metoder som innebærer påføring av ubehag eller straff (positiv straff og negativ forsterkning). Jeg elsker å bruke klikker for inntrening av nye momenter, eller for å jobbe frem detlajer i en øvelse. Shaping bruker jeg også noe, men Ziva (og Snøfte) kan raskt bli frustrert med shaping dersom hun ikke lykkes raskt. Hun lærer best dersom jeg bryter ned nye øvelser så mye at hun lykkes ofte, og får mange, raske  repitisjoner.

R+ : Positiv forsterkning: belønne rett adferd (jippi!)
P- : Negativ straff: belønning uteblir ved gal adferd (æsj, det var dumt!)
P+ : Positiv straff: straff påført ved gal adferd (smerte/ubehag)
R- : Negativ forsterkning: unngår straff ved rett adferd (lettelse)

SimpsonsQuadrants

Norsk Retreiverklubb avd. Oslo og omegn har gitt meg muligheten til å være instruktør på deres kurs, høsten 2016 og våren 2017.  Jeg syns det er veldig hyggelig å være instruktør! 

Kontakt:

Det er veldig hyggelig om du legger igjen kommentarer på bloggen. Ønsker du å ta kontakt direkte er det også mulig. Min e.post-adresse er: signe.endresen (at) gmail.com – sett inn @ der det står (at). Det er også mulig å følge Ziva på Facebook (søk opp: Ziva Snøftesen), eller følge oss på Instagram ( @snoftesen )

Bilder og copyright: Alle bildene på denne bloggen er tatt av meg, dersom ikke annet er angitt. Vennligst ikke kopier eller bruk andre steder uten kildehenvisning og skriftlig samtykke fra meg. Ta kontakt! og les mer her: http://bit.ly/nBLyTx

2 thoughts on “Om meg

 1. Hei
  Jeg er ofte innom denne bloggen din og leser, har selv en hund med en del problemer, deriblant kloløsning. De 7/8 mnd har han begynt å kaste opp hver 3-6 uke, på natten. Og VET finner ingen god løsning på hva det kan være. Alle prøver og slikt er helt fint. Jeg ser du gav Snøfte Pro-Soluble. Kan jeg spørre hvorfor? Ser at dette er med på å hjelpe fordøyelsen og tarmfloraen. Hadde han slike problemer som min hund for eksempel?
  Hører gjerne fra deg

  1. Uff, så trist å høre at hunden din ikke har det bra. Hvilke medisiner får hunden din? Kan det være bivirkninger av noe han får som gjør at han kaster opp? Snøfte hadde ikke slike problemer som du nevner, men han kastet opp innimellom. Jeg koblet dette til at han da var trøtt eller veldig sliten. Det kom ofte på dager der han hadde vært mye i aktivitet eller hatt store påkjenninger / inntrykk. Jeg husker ikke helt begrunnelsen for å bruke Pro-Soluble, men det var Snøftes veterinær som anbefalte det. Jeg mener å huske at det var for å bedre balansen i immunforsvaret. Han begynte med det i en periode der veterinæren foreslo å prøve alt på en gang, for deretter å ta bort et preparat av gangen slik at vi kunne finne ut hvilken kombinasjon av tilskudd som fungerte for Snøfte. Hunder med klokapselløsning har ofte et immunforsvar som hele tiden er i alarmberedskap, litt overaktivt. Derfor fikk han Maximun, slik at det akutte immunforsvaret skulle dempes litt, og det normale immunforsvaret styrkes. I og med at en viktig del av immunforsvaret er i magen tror jeg Pro-Soluble skulle bidra der. Mulig jeg husker feil, men mener det hadde noe med dette å gjøre. Snøfte fikk ‘full pakke’ med alle preparatene i ca 9 måneder. Pro-Soluble, og etter hvert C vitamin i pulverform var nok det første jeg forsøkte å fjerne.

   Jeg ville helt klart ha prøvd Pro-Soluble og sett om det hjelper. Det er ikke noe godt for han å ha det slik med oppkast. Hvor bor du? Dersom du bor i nærheten av Oslo ville jeg også anbefalt deg å prøve å få en time med Snøftes veterinær, Geir Erik Berge på Nordberg Dyreklinikk. Jeg begynte å gå der etter anbefaling fra en venn. Den veterinæren vi hadde gått til hadde ikke flere forslag til behandling annet enn amputasjon av de verste klørne. Geir Erik Berge hadde mange gode forslag og ideer til ting som kunne prøves ut før amputasjon.

   I tillegg til Pro-Soluble, Maximun og C vitamin hadde Snøfte god nytte av Aloe Berry Nectar i maten sin. Ziva får også denne nektaren i maten sin daglig. Det kan ha en god innvirkning på mage/fordøyelse og betennelser. Les mer ved å klikke på Aloe Vera på menyen øverst, eller her:
   https://snofte.wordpress.com/aloe-vera/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s