Om meg

Snøfte og meg
Snøfte og meg i mars 2014. Foto: Rolf Estensen.

I 2010 fikk jeg passe Snøfte i noen uker. Han var da 7 år gammel, og en pensjonert førerhund. Snøfte ble døråpneren til hundeverden for meg. Frem til da hadde jeg kun erfart at hunder var vanskelige å få kontakt med, og de opplevdes som umulige å kommunisere med, men med Snøfte var det annerledes. Jeg klarte ikke levere han tilbake, og han ble hos meg til han døde i 2014. Sammen utdnannet vi oss til terapihund-ekvipasje hos NODAT (Norsk organisasjon for dyreassistert terapi), og senere til arbeid med dyreassistert pedagogikk (såkalt barnehund) hos Norske Terapihundskolen. Det var på disse kursene jeg ble kjent med klikkertrening, og med ett endret alt seg. Verden med hund åpnet seg, og endelig forsto jeg at alt – absolutt alt! – kan man trene en hund til å gjøre med klikkertrening. Det var overveldende og ekstremt givende. Etter dette har jeg ikke klart å stoppe. Trening av hund har vært nesten altoppslukende.

Apport!
Ziva i 2016. Hun elsker å apportere, uansett hva gjenstanden måtte være! Foto: Anna Bjurgård Compton.

I 2013 fikk jeg Ziva som valp. Hun er en såkalt dual purpose-labrador. Ziva har masse arbeidslyst, og er svært glad i å trene og jobbe. Sammen har vi trent i Norske Redningshunder (NRH) siden 2014. Planen er å bli godkjent redningshund-ekvipasje. I tillegg trener vi (og konkurrerer) i lydighet, bruks (rundering og spor, NBF), samt retrieverjakt.

Å trene bruks, og spesielt rundering er favoritten! Jeg vil hevde at absolutt alle hunder vil trives med å trene bruks (rundering, spor, feltsøk). Alle hunder har en nese som er langt bedre enn vår. Hunder i alle størrelser og alle aldre vil ha glede av å få bruke den! Bruksøvelsene er flotte måter å aktivisere hunden på uansett ambisjonsnivå. Det er viktig for meg at hundetrening skal være positivt og lystbetont, for både hund og fører. Jeg er opptatt av at fokus ligger på mestring og glede, og at man bygger relasjon og tillit. I tillegg skal metodene være etiske, basert på forskning, og være mest mulig effektive. Jeg vil at hunden gjennom treningen blir kreativ, tør å tenke selv, og blir en problemløser. Når dette er fokus er det bare positive treningsmetoder og klikkertrening som holder.

 På dagtid er jeg kunsthistoriker med doktorgrad fra Universitetet i Oslo (2015), men det meste av fritiden går med til å trene hund, holde kurs, eller delta på kurs. Jeg har gått Canis sitt KlikkerTrener-kurs, og er autorisert NKK Trinn I-instruktør. I august 2017 starter jeg på Canis sitt KlikkerInstruktør-kurs (varer til mai 2018). I tillegg har jeg gått en rekke kurs i rundering, spor, lydighet og retrieverjakt.

 

SimpsonsQuadrants
R+ : Positiv forsterkning: belønne rett adferd (jippi!) P- : Negativ straff: belønning uteblir ved gal adferd (æsj, det var dumt!) P+ : Positiv straff: straff påført ved gal adferd (smerte/ubehag) R- : Negativ forsterkning: unngår straff ved rett adferd (lettelse)

Instruktør:

Jeg er instruktør for

Siena Snøftesen – Signe Endresen 
Org. nr. 979 380 925

Kontakt:

Det er veldig hyggelig om du legger igjen kommentarer på bloggen. Ønsker du å ta kontakt direkte er det også mulig. Min e.post-adresse er: signe@canis.no Det er også mulig å følge Ziva på Facebook, eller følge oss på Instagram

Bilder og copyright: Alle bildene på denne bloggen er tatt av meg, dersom ikke annet er angitt. Vennligst ikke kopier eller bruk andre steder uten kildehenvisning og skriftlig samtykke fra meg. Ta kontakt!

Spor1

Reklamer

2 thoughts on “Om meg

 1. Hei
  Jeg er ofte innom denne bloggen din og leser, har selv en hund med en del problemer, deriblant kloløsning. De 7/8 mnd har han begynt å kaste opp hver 3-6 uke, på natten. Og VET finner ingen god løsning på hva det kan være. Alle prøver og slikt er helt fint. Jeg ser du gav Snøfte Pro-Soluble. Kan jeg spørre hvorfor? Ser at dette er med på å hjelpe fordøyelsen og tarmfloraen. Hadde han slike problemer som min hund for eksempel?
  Hører gjerne fra deg

  1. Uff, så trist å høre at hunden din ikke har det bra. Hvilke medisiner får hunden din? Kan det være bivirkninger av noe han får som gjør at han kaster opp? Snøfte hadde ikke slike problemer som du nevner, men han kastet opp innimellom. Jeg koblet dette til at han da var trøtt eller veldig sliten. Det kom ofte på dager der han hadde vært mye i aktivitet eller hatt store påkjenninger / inntrykk. Jeg husker ikke helt begrunnelsen for å bruke Pro-Soluble, men det var Snøftes veterinær som anbefalte det. Jeg mener å huske at det var for å bedre balansen i immunforsvaret. Han begynte med det i en periode der veterinæren foreslo å prøve alt på en gang, for deretter å ta bort et preparat av gangen slik at vi kunne finne ut hvilken kombinasjon av tilskudd som fungerte for Snøfte. Hunder med klokapselløsning har ofte et immunforsvar som hele tiden er i alarmberedskap, litt overaktivt. Derfor fikk han Maximun, slik at det akutte immunforsvaret skulle dempes litt, og det normale immunforsvaret styrkes. I og med at en viktig del av immunforsvaret er i magen tror jeg Pro-Soluble skulle bidra der. Mulig jeg husker feil, men mener det hadde noe med dette å gjøre. Snøfte fikk ‘full pakke’ med alle preparatene i ca 9 måneder. Pro-Soluble, og etter hvert C vitamin i pulverform var nok det første jeg forsøkte å fjerne.

   Jeg ville helt klart ha prøvd Pro-Soluble og sett om det hjelper. Det er ikke noe godt for han å ha det slik med oppkast. Hvor bor du? Dersom du bor i nærheten av Oslo ville jeg også anbefalt deg å prøve å få en time med Snøftes veterinær, Geir Erik Berge på Nordberg Dyreklinikk. Jeg begynte å gå der etter anbefaling fra en venn. Den veterinæren vi hadde gått til hadde ikke flere forslag til behandling annet enn amputasjon av de verste klørne. Geir Erik Berge hadde mange gode forslag og ideer til ting som kunne prøves ut før amputasjon.

   I tillegg til Pro-Soluble, Maximun og C vitamin hadde Snøfte god nytte av Aloe Berry Nectar i maten sin. Ziva får også denne nektaren i maten sin daglig. Det kan ha en god innvirkning på mage/fordøyelse og betennelser. Les mer ved å klikke på Aloe Vera på menyen øverst, eller her:
   https://snofte.wordpress.com/aloe-vera/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s