Flått og insekter

IMG_4613

Beskyttelse:

På Ziva bruker jeg en aloe vera-spray som beskyttelse mot flått (og andre kryp). Denne består av Forever Living sin flytende aloe vera, enten Aloe First eller Aloe Veterinary Formula, blandet med deres Aloe Heat Lotion. Jeg blander dette på en liten sprayflaske, rister godt, og sprayer på hele Ziva hver morgen. Det lukter lett av frisk mentol når jeg sprayer det på, men har ingen lukt etter en stund.

Det krever minimalt hver morgen å påføre sprayen før morgenturen. De få sekundene mens du tar på deg skoene og halsbåndet til hunden er virkelig verd det! Hvorfor bruke masse kjemikalier når alternativene som finnes fungerer like godt? Aloe vera er bare sunt for pelsen, det er bare vinn-vinn!

PS: Aloe vera flått-sprayen fungerer også på mennsker, og evner å holde borte veps, mygg og andre irriterende kryp! Mer info her.

IMG_4968

 

Flåttfjerning:

Jeg syns fjerning av flått er noe av det ekleste ved det å ha hund. Jeg har store problemer med å forholde meg til dem, og tidligere måtte jeg få andre til å gjøre det. Men jeg har funnet en metode som fungerer veldig godt, selv for meg. Jeg påfører Aloe Vera Gelly i et par minutter. Her sparer jeg ikke på kruttet, flåtten blir dynket i Gelly. Jeg mener å ha hørt at flåtten ikke trives i Aloe Vera Gelly, og slipper litt taket. Etter et par minutter kommer jeg med flåttfjerneren og vrir den løs. Jeg har prøvd å fjerne flått med pinsett, men får det ikke helt til. Jeg mister hele tiden taket når jeg begynner å vri. Og jeg syns det er ekkelt å tenke på at jeg klemmer på kroppen til flåtten  Da syns jeg flåttfjerneren med løkke er mye bedre. Det blir som en lasso nederst, under kroppen, og den holder flåtten fast når jeg vrir. Aloe Vera Gelly medvirker ikke bare til at flåtten slipper lettere, men setter straks i gang med å lindre huden der flåtten satt. Ikke blir det klissete heller. 
IMG_5230

IMG_5233IMG_5235IMG_5239

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s